Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Behzat Ç'yi ihbar!

Ne kitabını okudum, ne filmini, ne de dizisini izledim ama yinde de keyfimi kaçırmayı başardı. Bütün dizileri ezdi geçti ve direkt vicdanıma bastı. Dağınık saçları, kirli sakallı, pek fiyakalı delikanlılığıyla dikkatimi çekmişti.

Haberin Devamı

Ne kitabını okudum, ne filmini, ne de dizisini izledim ama yinde de keyfimi kaçırmayı başardı. Bütün dizileri ezdi geçti ve direkt vicdanıma bastı. Dağınık saçları, kirli sakallı, pek fiyakalı delikanlılığıyla dikkatimi çekmişti. Bir haltlar karıştırdığı belliydi. Ancak ben polisiye sevmem, erkek dizisi havası alıp baştan zappinglediklerimdendi. Ama hastası, fanatiği, takipçisi ve hatta bolbol taklitçisi var. Bir Ankara polisiyesi olarak tutunca hemen Adanalısı, Egelisi, Trakyalısı, önlü arkalısı da çıktı.

Yani etrafına epey garantili bir kalabalık toplamışken kalktı bir dizi karakterine hiç yakışmayacak gayet anti-popülist bir davranış sergiledi. Biz anneler bile, üstelik bile bile çocukları kaybolduğu için hemen toplanan bu kadınların yanından kenar kenar kaçarken, Behzat Ç öyle yapmamış. Son bölümünde oğlu 30 yıl önce polis tarafından 'işkence' adlı modern metodumuzla öldürülüp 'kaçtı' denilen anne yememiş içmemiş, Behzat Ç'ye gitmiş. Anne utanmadan bir değil, iki şey birden istiyor Ç'den; oğlunun kemiklerini ve katillerini...

Haberin Devamı

Öyle bir şey hiç olmamış, öyleleri hiç yokmuş gibi yapmaya alışmıştık. Aklımızın ucuna bile gelmesi yasaklı, ayıplı, acıklı ve sanki hepsi uzaylı, dahası suçlu gibi davranılan 'cumartesi anneleri'nden biriyle muhatap olması canımı sıktı. Böyle şeylere ne gerek var; biz yolda görünce sokak değiştiriyoruz, 40 yılda bir haberlerde çıkınca kanal atlıyoruz, kulaklarımızı tıkıyoruz, 3 maymunu değil maymunlar cehennemini mükemmel oynuyoruz.

Şu Behzat Ç'nin yaptığına bakın yahu, insan biraz diğer polisiye dizilerini seyreder de örnek alır. 'Arka Sokaklar'ıda hiç izlemedim ama kanal değiştirirken gördüğüm bir kadın var; hep 'Hüsnüüüüüüüüüüüüüüü!!!' diye bağırıyor. Güzel kızlar, belalı oğlanlar, komple manken fıstık bir ekip, bilmiş çocuklar...

Behzat Ç kalkıp beyaz tülbentli, eli pankartlı, gözü yaşlı annelerle can sıkıyor. Ç böyle her önüne geleni dinlerse yandık, yüz vermeye gelmez bunlara! Bence diziye 'Arka Sokaklar'dan bir ekip gitsin ve gereği düşünülsün! İhbar eden olmuştur tabii ama sorumlu bir vatandaş olarak benden tekrar söylemesi; Bu Behzat Ç'nin içkisi, küfürü varmış. Acaba diyorum topluma kötü örnek olarak ömür boyu yer mi, yemez mi?

Haberin Devamı

Daha doğrusu yer misin yemez misin? Behzat Ç.'yi sever misin? Sen de ihbar eder misin?