Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Akilli ol seyirci!

Akilli akilli haber, dizi, program, yarışma izlerken akli dengemi kaybettiysem hep sizin içindir.

Haberin Devamı

Yeter ki seyircim akilli ol! Ne demek, nerden çıktı diye sormayın okur-izlerim, burada kuralları ben koyarım. Sen izleyicisin, izleyici kal! Soruları da ben sorarım, cevapları da ben veririm. İzleyicisin sen izleyici kal! Ustanız Şenay geldi, sırtınıza vurdu unut diyor romanları, İzleyicisin sen izleyici kal, izle diyorum bütün programları… Yoksa kanallara mı düşmek istiyorsunuz? Yoksa, yoksa sakın ha!

Yoksa Sacit Aslan’ın programlarında aniden hep haklı olarak sinirlendiği gibi çok fena sinirlenirim. Fatih Terim gibi dellenirim, Survivor Duygu gibi çıldırırım, devlet erkanı gibi çıkar haberlere ağzıma geleni döşenirim… Dahası Lalehan Salça hanımefendi hazretleri gibi konuyu uzatırım uzatırım bitirmem. Öldür Allah kısa kesmem, sonsuza kadar ikna ederim. İkna etmekte yetmez Müge Anlı gibi peşinize düşerim, ailenizin 77 sülalesini sıraya dizerim, Serap Ezgü gibi ipliğinizi pazara çıkarırım, Bülent Ersoy gibi gürlerim, Serdar Ortaç kadar özür dileseniz affetmem. Beren Saat gibi bütün gelmişinizi geçmişinizi doğduğuna pişman eder, uzun uzun intikam alırım. En güzel ev benim evim mantığıyla program yapan görgüsüz programa adresinizi veririm, gelir anında evinizi başınıza yıkarlar. Bak vallahi şaka değil, evinizi program icabı ayağına yatar tepenize indiririm.

Haberin Devamı

Daha da durmam artık, durup dururken huylanırım, şüphelenirim, kıllanırım. Okur-izlerin üzerine durup dururken tazyikli su sıkarım, gaz basarım, coplarım, kafanızdan tutar betona çarparım. Sonra sizi ücra TV kanallarının din hocalarına veririm, o size bir vaaz verir küçük dilinizi yutarsınız. Yok öyle korku filmi, fantastik yaratıcılık, gerilim üstü tehdit! Öyle bir kıvama getiririm ki kafayı sıyırırsınız ama çıtınızı çıkarmak aklinize gelmez. Yeter ki okur-izleyicim akilli ol!

Ben neden mi böyle oldum? Sizin için harıl harıl TV seyrediyordum, birden bire içimde nifak tohumları yeşerdi. Hainlik, fesatlık hizipçilik, dolandırıcılık yapasım, başkanlık sistemiyle tepenize inesim, her şeyi yıkıp rezidanslar dikesim geldi. Akilli akilli haber, dizi, program, yarışma izlerken akli dengemi kaybettiysem hep sizin içindir. Size en iyisini seçip bulayım, 12’den tavsiyelerimle en iyisini sunayım derken titreme, terleme, bulantı ve kaşıntı baş gösterdi. Doktorlar’a gideyim dedim, yayından kalkmış. Olmaz böyle şey! Doktorlar kanalı artık sadece magazin kanalı olmuş. Her şeyi şov klüp ‘farkıyla’ sunuyor. Normal tek bir sunum bile olmaması şartıyla sürekli şok, sürpriz, flaş olaylar 24 saat sürüyor. Günün sonunda seyirci kendi mutfağa gidişini ‘şok haber’ olarak aile fertlerine kendi ağzının farkıyla anlatmaya başlayabiliyor. Çok etkili ve parça tesirli bu program sinsice vücudu ve beyni kaplıyor. Çaktırmadan öldürebiliyor. Ben yaşıyorsam yine sizin içindir. Daha sonra izleyicinin cesedi, otopsi yapan bir haber kanalında parça pünçük edilip tartışılıyor.

Haberin Devamı

Sadece büyük resmi görmek isteyerek hızlı bir zaping turu sonucu olan dengemi kaybettiğimi söyleyen herkese buradan tekrar tekrar ‘akilli olun’ diyorum. Elbette bir ana haber bülteni izleyen herkesin üst üste cinayet, vahşet, şiddet, hakaret, tehdit, terör, doğal afet ve hiç doğal olmayan afetleri ardı ardına yüklenmesi sonucu hafif bir sendeleme, kekeleme ve kalbinde tekleme olması normaldir. Akilli ol izleyici-okur!

Yeter ki seyircim akilliiii oooolll!

Ben akilliyim, kimse benim TVKOLOG’luğuma laf edemez. Haftaya kumandoloski sistemimle kumandayı ağzınızdan sokup kanalların ve programların iç organlardaki etkisini rapor edeceğim. Akilli olun, aklinizi alırım sizin. Hemen başka yazarlara kaçmayın!