Sivrisinek ısırıklarına karşı ne yapmak gerekir?

Sivrisinek ısırıkları genellikle bir tedavi gerekmeksizin kendiliğinden düzelir.

Haberin Devamı

Yaz aylarında çocuklarda sinek ve böcek ısırıklarına sık rastlanılır. En sık olarak sivrisinek ısırıkları görülür. Gün batımından gün doğumuna kadar olan süre sivrisineklerin en aktif olduğu saatlerdir.

Sivrisinekler ısırdığı bölgeye bazı kimyasal salgılarını bırakır, bu durum bağışıklık sistemimizin verdiği bir tepki ile histamin salınımına neden olur.

Bunun sonucunda çocuğu sivrisineğin ısırdığı bölge kabarır, kızarır, kaşınır ve bazen ağrır. Eğer çocuğun alerjik bir tepkisi varsa bu kızarıklık ve şişlik aşırı miktarda olabilir, özellikle kulak ve göz çevresindeki ısırıklarda bu reaksiyonlara sık rastlanılır.

Sivrisinek ısırıklarına karşı ne yapmak gerekir

Haberin Devamı

Sivrisinek ısırıkları genellikle bir tedavi gerekmeksizin kendiliğinden düzelir. Eğer ısırık yeni olmuşsa soğuk uygulama çocuğu rahatlatabilir. Eğer kaşıntı çok yoğunsa kaşıntıyı azaltan kremler kullanılabilir. Kızarıklık ve kabarıklığın aşırı olduğu durumlarda doktor kontrolünde hidrokortizon içeren kremler ve antihistaminik şuruplar kullanılabilir.

Sivrisineklerin yoğun olduğu yerlerde çocukları uzun kollu ve bacakları kapalı olacak şekilde ince kıyafetler giyindirmek ısırık ihtimalini azaltır. DEET ve picaridin içeren sinek ısırığını önleyen bileşikler 2. ayından itibaren bebeklerin eller harici vücut bölgelerine sürülebilir.

DOĞAL YÖNTEMLERLE SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMANIN YOLLARI

Yazarın Tüm Yazıları