Sema Tezer
Sema Tezer
Sema Tezer

Bodrum'da olmanın "Keyifli" lezzeti

Evlerinin kapılarını misafirlerine açmışçasına içten, samimi ve doğal bir karşılama sunan, tanıştığımızdan bu yana keyifli anılar, anlar biriktirdiğimiz "Keyifli" ve ailesini sizlerle de paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Bir kış günüydü… Akşam saatlerinde Gümüşlük’ten dönerken yemek yiyecek bir yer arıyoruz derken, karanlıklar içindeki yol kenarında karşıladı bizi... Bu mevsimde, hele de güneşin kendini evine çektiği bu saatlerde Bodrum ıssızlaşır, sessizliğe gömülür, bir sakinlik sarıp sarmalar yarımadayı... Bu ıssız anlardan birinde yoldan geçerken fark ettiğimiz şöminenin, insana yaşam belirtileri veren ışığı sayesinde tanıştık "Keyifli" ile. O gün bu gündür yazın canlı ve zeytin ağaçlarının arasından sızan güneşinde ayrı, kışın derin ama huzurlu sessizliğinde ayrı keyif vermeye, evimizde hissettirmeye devam etti Keyifli.

İşte bu sebepledir ki evlerinin kapılarını misafirlerine açmışçasına içten, samimi ve doğal bir karşılama sunan, güler yüzleriyle aile huzurlarını bizlere akıtıp, evimizin bahçesinde, kendi soframızda hissettiren, Bodrum'un denizin ötelerindeki doğallığını ve bakirliğini de tatma fırsatı veren, tanıştığımızdan bu yana keyifli anılar, anlar biriktirdiğimiz "Keyifli" ve ailesini sizlerle de paylaşmak istedim.
Bodrum'u bilenler bilir. Sürpriz an ve mekanlarla doludur. Yarımadanın orasından burasına gidip gelirken kimsenin bilmediği ya da bahsetmediği onlarca sefer o yoldan geçseniz de, ancak şimdi sürpriz bir biçimde dikkatinizi çeken, kuytu köşelere yerleşmiş, kendince yaşam alanları yaratmış mekanlarla doludur Bodrum.

Haberin Devamı

Özel, samimi, özgün, insana insanca hizmetler sunulan mekanlar... İşte Keyifli de bu özel mekanlardan biri.

Gümüşlük'ten, Dereköy yolundan Turgutreis’e giderken sağda, Bodrum Turgutreis yönünde Akyarlar sapağını geçtikten 1 km sonra, sağa Gümüşlük yoluna saptığınızda, sol kolunuzun üzerinde ahşap tabelası ile dikkatinizi çeker. Çok büyük ihtimalle Badem (Keyifli’nin sevimli köpeği) havlamalarla ve küçük Demir (Ferah Hanım ve Hakan Bey’in 2 yaşındaki oğulları) çığlıklarla karşılayacaktır sizi.

Bodrumda olmanın Keyifli lezzeti

Haberin Devamı

Bodrumda olmanın Keyifli lezzeti

Zeytin ağaçları ile dolu bir bahçe, sevimli ahşap bir kulübe, kulağınıza ilk adımınıza birlikte sızan, büyük ihtimalle 70’ler 80’ler klasiklerinden tatlı, leziz bir müzik, bahçenin tam ortasında hikayesini daha sonra Ferah hanım ve Hakan Bey'den öğreneceğiniz ve mutlaka kendinize altında bir masa seçmek isteyeceğiniz asırlık bir çift çitlembik ağacı. Ve içinizden size seslenen "Sanırım doğru yerdeyim" diyen bir ses…

  Bodrumda olmanın Keyifli lezzeti 

Keyifli’ye, eğer sabah muhteşem bir serpme kahvaltı için gittiyseniz, dalların arasından sızan güneşin zarif ışıkları; bir muhabbetli aksam yemeği için oradaysanız, çitlenbiklerin dallarından rengarenk sallanan kabak fenerleri eşlik eder lezzetli yemeğinize. Tabi ki tadacağınız tüm lezzetli yemekler Ferah Hanım ve Hakan Bey’in zarif ve marifetleri ellerinden sunulacaktır; tüm doğallığı ve lezzeti ile.
Kız ve oğlan çitlembik ağacı bu bahçede aşık olup, asırlardır birbirlerine yaslanmış. Kökleriyle toprağın derinliklerinde, dallarıyla gökyüzünün enginliğinde bir bütünlük deneyimini yaratıp, kendileri ile yolları kesişenlerle deneyimlerinin bilgeliğini paylaşıyorlar. Bodrum topraklarına ayak basma fırsatınız olduğunda sizler de bu aşka tanıklık edip, altında kendi deneyimlerinizi yaratmak isterseniz, Ferah Hanım ve Hakan Bey adına söyleyebilirim ki; "Buyurun, Keyifli'ye sizleri de bekleriz.”

Sevgilerimle…