Pratik mutfak aletleri

Bu hafta çoluğu çocuğu bir kenara bırakıp mutfağa girelim istedim.

Haberin Devamı

Bu hafta çoluğu çocuğu bir kenara bırakıp mutfağa girelim istedim :)

Sizi bilmem ama ben acayip seviyorum her şeyin pratik olanını, özellikle de yemek yaparken vakit kısaltan cinsten olanları... Bir hareketle kendiliğinden dönen çatallar, patatesleri şekilden şekile sokan aletler, soğan doğrayıcılar, sarımsak soyucular vb. aletler çocukluğumdan beri hep çok ilgimi çekmiştir. 

Belki size göre bu listede yer alan ürünler "en pratik" denilebilecek ürünler değildir ama siz yine de benim listeme bir göz atın bence mutlaka hoşunuza gidecek birkaç ürün çıkacak karşınıza...


Çay doldurma tepsisi

Listenin bir numarasında bu harika demlik var. Özellikle çok misafir ağırlayanlar için saniyeler içinde 12 bardak çayı doldurmak müthiş bir şey olmalı. Tasarım Mustafa Emre Olur'a ait ve bence Türkler'e özgü en başarılı icatlardan biri. Bu nedenle "Mutfağın Oscarları" yarışmasında benim birincim "12 kollu çay pınarı"

Haberin Devamı

Pratik mutfak aletleri


Süzgeçli makarna tenceresi, makarna makası ve kendiliğinden dönen spagetti çatalı

Makarna yapmak dünyanın en kolay işlerinden biri ama tembellikte sınır tanımayanlar için bu 3'lüyü şiddetle tavsiye ediyorum. Makarna makası spagettilerin düzgün bir şekilde kesilmesini sağlıyor. Bu tencere sayesinde süzgece ihtiyaç duymuyor ve çatalınızı defalarca döndürmek zorunda kalmadan afiyetle makarnanızın tadını çıkarabiliyorsunuz.

   Pratik mutfak aletleriPratik mutfak aletleriPratik mutfak aletleri   


Mısır ayıklama aparatı

Evde kendi bardak mısırınızı kendiniz yapmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey bir tane bu pratik aparattan almak ve aparatı aşağıya doğru kaydırmak. Ayıkladığınız mısırlar aparatın haznesinde birikiyor ve size sadece bunları haşlayıp afiyetle yemesi kalıyor. 

Pratik mutfak aletleri

Haberin Devamı

Sarımsak soyucu ve doğrayıcı

Yemek yapmanın en zor kısımlarından biri soğan ve sarımsak doğramaktır. İşte bu konuda size yardımcı olacak harika bir icat. Siz sadece sarımsağın dişlerini hazneye yerleştiriyorsunuz, o size kabuklarını soyup doğrayarak teslim ediyor.

Pratik mutfak aletleri


Yumurta zamanlayıcı 

Yumurtanın kıvamını bir türlü tutturamayanlar için çok pratik ve kullanışlı bir ürün. Renk değiştirerek hangi kıvamda pişirmek isterseniz sizi uyarıyor ve işinizi asla şansa bırakmıyorsunuz.

Pratik mutfak aletleri


Yumurta kırıcı

Yok artık bu kadar da olmaz, yumurtayı kırmak için de başka bir alete ihtiyaç duyulur mu demeyin. Ben yumurtayı çok severim ama kabuklarına dokunmayı pek sevmem. Dokunursam da defalarca elimi yıkamazsam rahat edemem. O nedenle bu alet benim gibi huysuz insanların kurtarıcısı.

Haberin Devamı

Pratik mutfak aletleri


Yumurta şekiilendirici

Özellikle çocuklara yemek yemeyi sevdirmek için farklı şekilde sunum yapmak isteyenler bu kalıplardan mutlaka edinmeli.

Pratik mutfak aletleriPratik mutfak aletleri

Pratik mutfak aletleriPratik mutfak aletleri


Şerit şeklinde sebze doğrayıcı

Bir havucu ya da kabağı saniyeler içinde bu şekilde doğramak için sadece bu aletin içine yerleştirmeniz ve döndürmeniz yeterli. Sebzeleri bu aletle hem çok kısa bir sürede doğrayabiliyorsunuz hem de yemeğin içindeki görüntüsü çok daha hoş oluyor ve göze hitap ediyor.

 Pratik mutfak aletleri 


Suşi sarma aleti

Suşi yapmak incelik ister, sabır ister tıpkı sarma yapmak gibi. Saatlerce uğraşır hazırlarsın, sonra 3 kişi biraraya gelir 3 dakika içinde tüm emeği mideye indirisiniz. İşte bu nedenle sarma ve suşi yapımının kesinlikle daha kolay olması gerekiyor ki daha bir gönül rahatlığı ile yenilsin. İkisi de aynı mantıkla çalışan bu minik aletle kısa sürede enfes suşiler yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pratik mutfak aletleri


Mikrodalgada cips yapma aleti

Lazer bıçağı sayesinde ince dilimler halinde kestiğiniz patatesleri resimdeki gibi hazneye yerleştirip mikrodalga fırına atıyorsunuz, kısa sürede sıcacık cipsiniz hazır oluyor. 

Pratik mutfak aletleri


Kek şekillendirici silikon  kalıp

İşter kalp, ister araba, ister ev... Canınız ne isterse o şekilde kek yapmak bu kalıpla o kadar kolay ki...                     

 Pratik mutfak aletleri

Yazarın Tüm Yazıları