Ev yapımı doğal öksürük şurubu

Evde ekmek yapılıyorsa mis gibi öksürük şurubu da yapılır değil mi?

Haberin Devamı

Şurupmuş, antibiyotikmiş, iğneymiş...  Beni fena bozuyorlar ve inatla reddediyorum kendilerini kullanmayı. Belki faydasına inanmadığım için fayda etmiyordur ama bu üçlüye acayip kılım.

Ben bunların yerine kullanılacak ev yapımı ilaçları tercih ediyor ve onların daha faydalı olduğuna inanıyorum. O nedenle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda hemen kendi ilacımı yapıveriyorum.

Çoğu zaman cam-pencere açık yattığım için geceleri epey üşütüyorum.  Şifayı kapınca da hastayım azıcık dinleneyim, ilaç alayım, şurup içeyim kültürüm olmadığı için 12 saatte bir antibiyotik niyetine sarımsak yemeye başlıyorum. Tabii bir de öksürüğümü kesmesi için doğal öksürük şurubumu hazırlıyorum. Ayrıca bu karışımları her kış olduğu gibi bu kış da domuz gribi, kuş gribi gibi türevleri ile öcü gibi korktuğumuz gripten korunmak için tüketiyorum.

Haberin Devamı

Ölçüleri doğru mudur yanlış mıdır bilemem ama ben böyle yapıyorum ve işe yaradığına inanıyorum. Siz yine de doktorunuza danışmadan bu karışımlardan tüketmeyin diye uyararak öksürük şurubumun tarifini paylaşıyorum sizlerle.

PEKMEZLİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Ev yapımı doğal öksürük şurubu

Malzemeler

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi cam bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3 kaşık kullanın. Üstüne hemen su içmeyin ve biraz boğazınızı yakmasına izin verin. Çok sulu olmayacak, kıvamı aynen fotoğraftaki gibi biraz yoğun olmalı. Kendinizi daha iyi hissedecekseniz ilaç şisesine de koyabilirsiniz:)

BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Ev yapımı doğal öksürük şurubu

Malzemeler

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi can bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3-4 kaşık kullanın. Boğazınızda gıcık varsa bal gıcığı daha da artırabilir. O nedenle özellikle yatmaya yakın tüketmeyin. Bu karışımı sadece öksürük için değil gripten korunmak için de kullanıyorum.

KARA TURP VE BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Malzemeler

Hazırlanışı

Haberin Devamı

Turpun içini bıçakla oyun ve altına bir kaç tane küçük delik açın. Bir bardağın üzerine oturtun ve içine bal ve toz zencefili ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde bir gün bekletin ve bardağın içine akan karışımı tüketin. Altını delmeden de çukurun içinde kalan karışımı bir kaba alabilir ve günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.

NOT 1: Ne hekimim, ne kimyagerim, ne alternatif tıpçıyım ne de ebe nineyim. Kendi deneyimlerimi sizinle paylaşıyorum sadece, hepsi bu. Yok efendim ben bu karışımdan içtim de midem ekşidi, başım ağrıdı, derim kızardı diye bana gelmeyin, aile hekiminize danışın :)

NOT 2: Bu içecekleri sıklıkla tükettiğim halde son zamanlarda başıma musallat olan öksürükten bir türlü kurtulamadım. Sonunda doktora gittim ve öksürüğümün alerjik olduğunu anladık hep birlikte. Meğer beni parfüm, deterjan, oda spreyi gibi kokular öksürtüyormuş. Ev yapımı alerji hapı yapamadığım için doktorun verdiği ilaçla kesebildim öksürüğümü ama alerji yapan şeylerin yerine de alternatif çözümler mümkün.

Haberin Devamı

İşte bir tanesinin tarifini buldum bile :)

EV YAPIMI ÇAMAŞIR DETERJANI NASIL YAPILIR?

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları