Duyduk Duymadık Demeyin

O dönemde çocuklara dediğim gibi şimdi de sizlere “Duyduk Duymadık Demeyin” diye seslenmek istiyorum.

Haberin Devamı

2009 yılında her cumartesi ana gazete ile birlikte ek olarak dağıtılan Hürriyet Çocuk Kulübü gazetesi’ni hatırlayanlarınız vardır aranızda. Bir kovboy, bir süper kız bir de şeytanın kalemiyle ilk yolculuğuna çıkan bu eğlenceli gazeteyi hazırlarken "bahaneyle biz de büyürüz belki demiştik" birbirimize ama üçümüzün de hala büyümediğini tanıyanlar çok iyi bilir. Yaşıtlarımız çoktan evlendi de 3. çocuklarını doğuracaklar neredeyse… Bizse hala doğum haberleri yapıp duruyoruz ya da doğumhanelere girerek yaşamadığımız ve bu kafayla devam ettikçe asla yaşayamayacağımız o inanılmaz heyecana ortak olmaya çalışıyoruz. 

Duyduk Duymadık Demeyin

Haberin Devamı

O yıllarda gazetenin ilk sayısını hazırlarken yaşadığımız o telaş, köşelerimize isim ararken duyduğumuz o eşsiz heyecan ya da özel haber çekimlerinde verdiğimiz “Ben Saadettin Teksoy” pozlarımız hala dün gibi hafızamda benim. Tabii sayfalarımızı beğenmeyip saatlerce değiştirmek için sayfa tasarımcısına döktüğümüz diller, bu uğurda ettiğimiz kavgalar, baskıya yetişmek için döktüğümüz ecel terleri de cabası :)

Duyduk Duymadık Demeyin


O tatlı heyecanımız maalesef 4 yıl önce sona erdi ama o dönemde “Sportif Çekirge” köşesiyle çocuklara seslenen Ömür Kurt, şimdinin “Ömür Abi”si, Hürriyet Çocuk Kulübü tablet uygulamasında çocuklar için harika haberler yapmaya devam ediyor.

İyi ama ben size bu gazeteyi niye anlattım şimdi gereksiz yere derseniz…

Neden bu köşenin adı “Duyduk Duymadık Demeyin”i anlatmak içindi tüm bu girizgah… O dönemde çocuklara dediğim gibi şimdi de sizlere “Duyduk Duymadık Demeyin” diye seslenmek istediğimi belirtmek içindi.

Bu köşede gün gelecek piyasaya yeni çıkan ilgi çekici teknolojik aletleri (ki aram hiç iyi değildir, elime aldığım anda affetmem bozarım) paylaşacağım, gün gelecek pratik anne bebek ürünlerini ve ilginç icatları ya da vertigomdan kurtulmak için ilaç yerine denediğim tüm ilkel ve çağdışı ama işe yaradığına inandığım (gerçekten yarıyor!) kendi icatlarımı anlatacağım. Hatta bir gece önce misafir gelir belki diye (çoğunlukla eve hiç misafir çağırmam) hazırlayıp dolaba attığım uyduruk bir böreğin tarifini bile yazabilirim kim bilir :)

Haberin Devamı

Hürriyet’te çalışmaya başladığım ilk günden itibaren bu kadar anne, bebek, çocuk sarmalının içinde olup bu kadar konudan uzak (!) olmama rağmen hala çok keyif aldığım bir işi yaparken bir yandan da bu köşede biraz nefes almak, ara sıra iki lafın belini kırmak istiyorum sizlerle.

Size diyorum, artık ben de buradayım diyorum.

Duyduk duymadık demeyin

Soğan ekmek yemeyin

Soğan demişken haftaya size soğanın faydalarını anlatayım mı?

Şaka şaka :) 

Yazarın Tüm Yazıları