Anne-bebek dostu ürünler

İşte annelerin hayatını kolaylaştıracak pratik ürünler listesi...

Haberin Devamı

Dışarıdan bakıldığında hiç bu işlerden anlamıyormuşum gibi görünsem de bebek bakımı konusunda hayli ileri derecede tecrübem vardır. Bebeği yıkamak, ateşini düşürmek, acil durumlarda müdahale etmek konusunda annelerin yaşadığı o paniği yaşamadan gayet sakin bir şekilde aksiyon alırım. Bu yüzden bebek bakımı konusunda fırsatını bulduğumda bilgiçlik taslarım :) Bir çocuk doğurtmadığım kaldı, onu da izin verseler gayet güzel bir şekilde icra ederim gibi geliyor bana. İzlediğim onca doğum videosu işe yarar herhalde :) 

Öğrenciyken ilkokul çağındaki çocuklara bakıcılık yapmışlığım var ama ilk amatör bakıcılık hayatıma altı yaşındayken kolu kırılan anneanneme yardım olsun diye bezini alıp mamasını yedirdiğim kuzenim Erdinç ile başladım. Erken yaşlarda eğitildiğimden olacak ki yeğenim Thomas'ın bakımı için ablama yardımcı olurken artık profesyonel bir bakım hemşiresi haline gelmiştim.

Haberin Devamı

Efendim çocuk büyütürken karşılaştığım bazı zorluklar oldu tabii benim de :) Sonuçta doğuştan öğrenilmiyor bu işler...

Banyo yaptırırken bebeğin gözüne kaçan su ve şampuan sorunu, şurup içirirken döktüğümüz ecel terleri ve gecenin köründe poposuna bir türlü yerleştiremediğimiz ve sürekli geri çıkan fitili içeride tutma çabaları ve daha niceleri...

Tek başına çocuk bakmak zorunda kalanların işi gerçekten çok zor ancak annelerin hayatını kolaylaştıran birçok ürün onların da imdadına yetişiyor.


İşte sizin için derlediğim anne- bebek dostu birkaç ürün:

Banyo şapkası

Anne-bebek dostu ürünler

Bebekler genelde banyoyu severler ama kafalarına ve yüzüne gelen sudan rahatsız olurlar. İşte resimdeki gibi bu amaç için üretilmiş bir banyo şapkası aldığınızda artık banyo vakti ikiniz için de daha keyifli hale gelecektir.


Derin banyo kuveti

Anne-bebek dostu ürünler

Özellikle yeni doğan bebekleri yıkamak tüm yeni anneleri biraz tedirgin eder. Mutlaka birinin yardımına ihtiyaç duyarlar. Biri bebeği tutarken bir diğer kişinin su döküp bebeğin kafasını ve vücudunu şampuanlaması gerekir.  Ancak resimdeki gibi bir küvette biraz ele avuca gelmeye başlayan bir bebeği tek başınıza da rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

Haberin Devamı

El şeklinde uyuma yastığı

Anne-bebek dostu ürünler

Tabii ki hiçbir el anne-baba eli gibi sıcak ve sakinleştirici etkiye sahip olamaz ama sizin de bebeğiniz elinizi ondan ayırdığınız anda uyanıyorsa bu yastıklar tam size göre.  Ayrıca bu yastıkları bebeğinizin düz yatmasını önlemek için de kullanabilirsiniz.


Emzirme yastığı

 Anne-bebek dostu ürünler

 Uzmanlar hep söylüyor emzirme zamanında annenin ve bebeğinin sessiz ve huzurlu bir ortamda rahat bir şekilde emzirmesi gerektiğini. Emzirirken annenin sırtını ve kollarını destekleyen bu emzirme minderleri de ergonamik yapısı nedeniyle süper rahatlık sağlıyor. Emzirmedim ama bizzat denedim, içinde rahatlıktan uyuyakalabilirsiniz.


Alt değiştirme masası

Anne-bebek dostu ürünler

Haberin Devamı

Birçok yeni anne için bebek bakımında en zor işlerden biri alt değiştirme zamanı. Haklısınız biraz pis bir iş olmakla birlikte gerekli tüm malzemeleri elinizin altında tutabilirseniz saniyeler içinde bu işi halledebilirsiniz. Alt değiştirme minderi, bezleri, pişik kremi, ıslak mendili gibi tüm malzemeleri bir arada tutabileceğiniz bir alt değiştirme seti hayatınızı feci halde kolaylaştıracaktır.


İlaç emziği

Anne-bebek dostu ürünler

Şurup ve ilaç almayı reddeden inatçı bir velediniz varsa bu emzik ve ilaç kaşığı işinize yarayabilir. Ancak uyarırım bir müddet sonra o emziğin içinde ilaç olduğunu anlayıp onu da almayı reddedecektir. O nedenle farklı türevlerini denemeniz gerekebilir.

Haberin Devamı

Ateş ölçer emzik

 Anne-bebek dostu ürünler 

Bebekler hasta olduklarında daha huysuz oldukları için ilaç verirken ya da ateşini ölçerken sorun çıkartabiliyorlar. Kol altından ölçüm yapmak ya da dijital ateş ölçerleri kulaklarına yaklaştırmak bile onları huzursuz edebilir. Bu yüzden ateş ölçmenin en pratik yollarından biri bu emziklerdir. 


Uçak geliyor kaşığı

Anne-bebek dostu ürünler

Tahminime göre üretim amacı iştahsız çocukları cezbetmek olan bu kaşık belki yemek zamanını biraz olsun renklendirebilir ama siz siz olun iştahsız çocuğunuza yemek yedireceğim diye yemek zamanını oyun alanına çevirmeyin. Çünkü bir kere elinizi verdiğinizde kolunuzu kaptıracaksınız ve artık yemek zamanı sizin için bir savaş alanına dönüşecektir. Benden söylemesi...

Haberin Devamı

Biberon tutucu

Anne-bebek dostu ürünler

Bu biberon tutucular ile henüz kavrama yeteneği pek gelişmemiş bebeğinize biberonunu verdiğinizde bitirene kalar tutmak zorunda kalmıyorsunuz. Pusetine takabileceğiniz bu aparat, biberonu sizin ya da bebeğinizin yerine tutuyor. Ama yine de bebeğinize biberonu bu şekilde verdiğinizde gözünüzü üzerinden ayırmayın. Bu sadece kollarınız rahat etsin diye icat edilmiş. Gözlerinizi ancak o uyurken dinlendirebilirsiniz :)


Bisikletli ya da kaykaylı bebek arabası

Anne-bebek dostu ürünler

Ülkemiz için çok Avrupai kaçabilir belki ama özellikle büyük sitelerin yürüyüş yollarında ya da büyük parklarda ççocuğunuz ile birlikte güzel havaların tadını bu şekilde çıkarabilirsiniz. Bisiklet ya da kaykay kullanmayı çok iyi bilmiyorsanız hiç riske girmeyin sadece resimlere bakıp hayal kurun lütfen :)


Çanta olabilen katlanabilir yatak

Anne-bebek dostu ürünler

Özellikle misafirliğe giderken ya da tatile çıkarken işinize yarayacak çok fonksiyonlu bu yatak çanta bence acayip fonksiyonel. Sırtıma alıp gezmişliğim yok tabii ama oldukça hafif görünüyor, bebeğin yatağından ne olacak ki. Zaten hepiniz bebeklerinizin biberonunu, emziğini, bezini, ıslak mendilini, kremlerini bir yere giderken yanınızda koca bir çanta ile taşımıyor musunuz? Bunda da fazlalık olarak bir minder var taşınacak. O da tüy kadar hafiftir. Yemin ediyorum benim içine gireceğim boyutta böyle bir yatak çanta yapsalar ilk alan ben olurum kesin :) 

Önemli not: Önerilen ürünler tamamen kişisel olarak değerlendirilmiş olup hiçbir şekilde uzman tavsiyesi taşımamaktadır. Kulanacağınız ürünleri muhakkak bebeğinizi takip eden doktorunuza danışınız.

Yazarın Tüm Yazıları