Yiyorum Ama Kilo Alamıyorum

"Yiyorum ama kilo alamıyorum" diyenlerin oranı "Su içsem yarıyor" diyenlerin oranı kadar yüksek olmasa da, gene de yüksek oranlarda karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

“Yiyorum ama kilo alamıyorum “ diyenlerin oranı “Su içsem yarıyor “ diyenlerin oranı kadar yüksek olmasa da gene de yüksek oranlarda karşımıza çıkıyor. "Kilo alamıyorum, yediklerim yaramıyor, ne yapsam kilom değişmiyor" dediğini görüyorum.

Fiziksel bir hastalık olmadıktan sonra insanın yediği halde kilo alamamasının nedeni beslenme alışkanlıklarıdır. Sonradan kilo verme durumu olmadıktan sonra kişi zaten küçük yaştan itibaren zayıf olarak gelmekte ancak kimi zaman kilosu artsa bile gene azaldığından şikayet etmektedir. Küçük yaştan itibaren yemekle çok arası olmayan çocuklar yaşları büyüdükçe bu alışkanlıkları devam etmekte ve kiloları hep sınırda kalmaktadır. İştahlarının normal olduğunu söyleseler de kilolu bir insan kadar iştahları yoktur. Yedikleri genellikle kilo aldırmayan hele hele kilolu bir insanın asla dişinin kovuğunu doldurmayacak yiyeceklerdir. Bu yüzden genel olarak bakıldığında "Yiyorum ama kilo alamıyorum" diyen insanlar fark etmese de yaşayacak düzeyde yemek yiyen insanlar oluyor. Bu yedikleri de onları kiloya döndürmüyor. Bu yüzden iştahlarını daha da açacak bir yönteme ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Açlık duygusu kan şekerinde ki düşüşlerle ortaya çıkmaktadır. Kilolu insanlarda kan şekerinde oynamalar daha yüksek olduğu halde zayıf insanlarda bu durumda çok fazla değişiklik olmamaktadır. Kan şekeri düzeylerinde hep belli oranda gitmekte bu nedenle de çok fazla acıkmamakta dolayısıyla da kilo almamaktadırlar. Önemli olan onların acıkmasını sağlamaktır. Bu yüzden kısır döngüyü kırıp iştahlarını daha çok açmak ve kilo aldıracak yemekler yemelerini sağlamak gerekir.

Kişinin normal olarak iştahı yoksa iştah açan, kilo aldıran ilaçlar işe yaramaktadır. Özellikle psikiyatrik ilaçlar herhangi bir yan etki yapmadan kişinin iştahını açmakta ve onun yemek yemesini sağlayabilmektedir. Bu nedenle de yemek yediğim halde kilo alamıyorum, yediğim hiçbir şey yaramıyor, diyen kişilerin özellikle çok zayıfım diyen gençlerin böyle bir durumda bir psikiyatriste başvurup iştah arttıracak bir ilaç tedavisi istemesi bir iki ay bile olsa kullanacağı ufak bir ilaçla kilo almaya başlamasına yardımcı olacaktır. Benim ruhsal bir sorunum yok psikiyatriste gitmeme ihtiyaç yok diyen insanlar, psikiyatriste gitmek için ruhsal hastalık olmasına gerek olmadığını normalde ruhsal sorunu olmayan insanların hastalık dışı nedenlerle de psikiyatriste gidebileceğini unutmamalıdır.

Haberin Devamı

Kilo alamama da bir ruhsal hastalık değil ama kısa bir süre hafif bir ilaçla geçebilecek bir durumdur.

Yazarın Tüm Yazıları