Terk Edilme Korkusu

Terk edilme korkusu ilişkileri en çok yıpratan korkuların başında gelmektedir. Beni terk ederse korkusu ile yaşayan kişi sevdiği insanın üstüne daha çok düşmekte bu da korktuğu durumun gerçekleşmesine yol açmaktadır.

Haberin Devamı

Terk edilme korkusu ilişkileri en çok yıpratan korkuların başında gelmektedir. Beni terk ederse korkusu ile yaşayan kişi sevdiği insanın üstüne daha çok düşmekte bu da korktuğu durumun gerçekleşmesine yol açmaktadır. Terk edilme korkusu olmayan başlangıç dönemleri ilişkinin daha sağlıklı yürüdüğü dönemler olduğu halde çiftlerin birbirlerini daha çok sahiplendikleri dönemler bu korkuyu daha yoğun yaşadıkları dönemler olmaktadır. 

Terk edilme korkusu sevdiğimiz insanın davranışlarından değil bizim daha önce yaşadığımız ilişkilerimizden kaynaklanmakta ve güvensizliğimizi sevdiğimiz insana yansıttığımız oranda terk edilme korkusunu daha çok yaşamaktayız. Bu yüzden terk edilme korkusu ile yaşayan kişiler sevdikleri insanın her davranışından anlam çıkarmaya çalışmakta, onu kısıtlamakta, sevginin sadece kendisine yönelmesini istemekte ve onu kimselerle paylaşamamaktadır.

Haberin Devamı

Böyle olduğunda da sevdiği insanın çok üstüne düştüğü, çok sık aradığı, en ufak durumlarda hır çıkartıp kıskançlık krizlerine girdiği için sevdiği insanı kendisinden uzaklaştırmakta onun uzaklaştığını hissettikçe daha da sık boğaz etmekte ve bu bir kısır döngü olarak devam etmektedir.

Bu yüzden kaybetme korkusu olan kişiler bu korkuyu yenmenin bir yolunu bulmalı ve bu korkuyu yaşamlarından uzaklaştırmalıdırlar. Böyle yapılmadığı taktirde korkuları eninde sonunda gerçekleşecektir.

Korkuyu yenebilmenin en iyi yolu sağlıklı düşünebilmektir. Kimse bizimle silah zoruyla birlikte olmuyor, bizi sevdiği için birlikte oluyor ama onu bunaltır, üstüne düşer, diğer insanlarla ilişkilerini engellersek bizimle olan ilişkisi onun için çekilmez hale gelecek ve giderek bizden uzaklaşacaktır.

Bu yüzden ona ve kendimize güvenmek, mümkün olduğu kadar onu sıkboğaz etmemek onu da rahatlatacak, bize daha sakin ve sevgi dolu davranmasına neden olacaktır. Sonuçta terk edilme korkusunu yaşamaya neden kalmayacaktır.

Ayrıca unutulmaması gereken temel konu korkunun ecele faydasının olmadığı, onun bize olan sevgisi ve bizimle birlikte olması için geçerli olan gerekçeleri kalmadığında bizden ayrılacağıdır. Bu yüzden korkarak birlikte olan zamanı kabusa çevirmemek her iki taraf içinde faydalı olacaktır. 

Yazarın Tüm Yazıları