Tacizci tanıdık mı?

Çocuklarımızı sakınmaya çalıştığımız taciz olayının en çok yakın akrabalardan gelmesi bizi savunmasız bırakmaktadır.

Haberin Devamı

Senelerdir gördüğüm ve 40 yaşına gelseler bile hala içlerinde acısını taşıdıklarını düşündüğüm tacize uğrayan kız ver erkek çocuklarının tacize uğraması durumu mutlaka bilinmesi ve önlem alınması gereken bir konudur. Ancak bu konu, maalesef üstünün örtülmesi ve saklanması nedeniyle bilinmemekte ve bu yüzden de önlem almayı engellemektedir.

Çocuklarımızı sakınmaya çalıştığımız taciz olayının en çok yakın akrabalardan gelmesi bizi savunmasız bırakmaktadır. Hala, dayı, amcaoğlundan gelen tacizin en az olduğu durum, bir yabancı tarafından gerçekleşmektedir. Birçoğu merakla başlayan taciz durumu, çocuklarımızın gelecek yaşantısında ciddi sıkıntılar yaşamasına yol açabilmektedir.

Tacizcinin akrabalar dışında en fazla gözlendiği kişiler, evimize çok kolay olarak girip çıkabilen, hatta çocuğumuzu emanet ettiğimiz kişiler olabilir. Arkadaşlarımızın aynı hatta birkaç yaş büyük çocukları ile oynanan masum oyunlar maalesef bir tacize gidebilmekte. Bu durumun farkına varabilmek senelerce sürebilir. “Ailene söylersen sana kızarlar” ya da “Ben seni herkese rezil ederim” şeklindeki korkutmalar bu tacizin sürmesine neden olmaktadır. Bütün bunlara rağmen cesaret edip ailesine durumu anlatabilen çocuklara ise ailelerinin inanmaması, bu durumun devamına yol açabilmektedir. Yalancılıkla hatta çamur atma ile suçlanan bu çocuklar ve gençler, durumlarını artık kimseye söyleyememekte ve içine atarak inanılmaz mutsuz ve öfkeli hale gelmekte, karşı cinsten nefret etmektedir.
Yaşlarının küçük olması, kendilerini ifade etmelerine ve yaşadıkları olayı anlatmalarına engel olabilir. O güne kadar çok sevdikleri bir kişiye, o geldiği zamanlar aşırı tepki gösterip, ağlayıp, ondan uzak durmaları, içlerine kapanmaları, o kişinin gelmesini istememeleri, kimi zaman mastürbasyonla sanki bir ilişki yaşamış gibi davranmaları, böyle bir tacizin habercisi olabilmektedir.

Haberin Devamı

Tacizci tanıdık mı

Haberin Devamı

Tacize uğrayan kız çocuklarının karşı cinse karşı öfke duymaları, ileriki hayatta cinsel istek ve arzularını katletmekte, vajinismusa yol açabilmektedir. Erkek çocuklarında ise bu durum, homoseksüel eğilimlere yol açıp cinsel sapmalara neden olabilmektedir.

Sonuç olarak tacizcinin içimizden biri olması bizi mutlaka bu konuda uyanık tutmalıdır. Çocuklarımızı yaşıtı ya da kendilerinden daha büyük erkek çocukları ile bir arada bırakırken dikkatli ve uyanık olmalıyız.

Yazarın Tüm Yazıları