Sırtımın ağrısı hiç geçmiyor

Kötü düşünceleri beyninizden atmak sırtınızı rahatlatacaktır.

Haberin Devamı

Sırt ağrıları olan insanlar doktor doktor dolaşıp ağrılarına bir çözüm bulamadıkları zaman umutsuzluğa kapılıyorlar. “Benim hastalığım geçmiyor, doktorlar bir çare bulamıyor” diyerek. Bir dönem fizik tedaviye gidiyorlar, sıkılıp bırakıyor ya da düzedikten sonra ağrı tekrarladığında tedaviye inançlarını kaybediyorlar. Avuç avuç ilaç kullandıkları için bir süre sonra ağrı kesici de kullanmak istemiyorlar.

Sırt ağrılarında gerek çok sık gözlenen fibromiyalgiler olsun gerekse herhangi bir tıbbi problem bulunmasın en büyük etkenlerden bir tanesi kişinin psikolojik yapısıdır. Kaygı, endişe yaşadığımızda, bir şeylere üzülüp kafamızı taktığımızda, canımız sıkılıp öfkelendiğimizde, uyku uyuyamayıp yatakta dönüp durduğumuzda sırtımızda ağrılar başlayıp sıkıntılarımızı daha çok arttırır. Kaygı, sıkıntı, üzüntü ve öfke arttıkça sırt ağrısının şiddeti de artmaktadır.

Haberin Devamı

Sırt ağrısı olup geçmediğinde, tedavilere rağmen azalmadığında yapılması gereken en iyi iş bir psikiyatrist ya da psikoloğa başvurmak.

Terapi ile gevşeyerek, sorunları çözmeyi ve sırtımıza yüklemeden olayın stresini üzerimizden atmayı öğrenmektir. Bunun yanında gerekirse kısa süre ilaç kullanmak sonra terapi ve egzersizlerle devam etmek de sırt ağrısını kaldıracaktır. Sporun ama tercihen her gün sporun, egzersizin faydası vardır. Her gün yürümek sırt ağrılarını geçirecek kadar yeterli bir egzersiz olmayabilir ama başka hiçbir fiziksel faaliyet yapılmadığı durumlarda yararlı olacaktır. Boynu ve sırtı sıcak tutmak, gün içinde yapabildiğimiz kadar hareket etmek, bilgisayar başında saatlerce aynı durumda durmak yerine sık sık postür değiştirmek de sırt ağrılarını atmaya faydalı olacaktır. Eskilerin dediği gibi “Sırtınızla düşünmeyin”, kötü düşünceleri beyninizden atmak sırtınızı rahatlatacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları