Sınavdan sonra

Tekrar sınava girecek tüm öğrencilere önerim, ilk sınavda nelerin yolunda gitmediğini tespit etsinler ve yardım alarak bunu düzeltsinler.

Haberin Devamı

Üniversite sınavında giren gençleri şimdi yeni bir etap bekliyor. Haziran ayına kadar çalışıp ikinci aşamada ellerinden geleni yapacaklar. Bu çalışmanın başarılı olabilmesi için de ilk sınavda yaptıkları hatalara düşmemeleri gerekiyor.

Sınav iyi geçtiyse sorun yok ama eğer istedikleri gibi geçmediyse o zaman ikinci sınavda da aynı sorunu yaşamak için şimdiden önlem almak gerekir. Örneğin, aşırı heyecan yaptılarsa gelecek sınava bu heyecanı yenmeyi başarmaları, dikkatsizlik sonucu çok basit hatalar yaptılarsa dikkatlerini artırıp ikinci sınava girmeleri gerekir. Geçen sene takip ettiğim bir danışanım ilk sınavında eli ayağı dolandığı için inanılmaz şekilde demotiveydi. “Artık ben kazanamam, o kadar çalıştım bir faydası olmadı” diyerek kendi moralini bozduğu halde ikinci sınavda kaygısını ortadan kaldırıp bir de dikkatini toparladığında çok daha başarılı olmuş ve istediği yeri kazanmıştı.

Haberin Devamı

Aynı durumu birçok gençte görüyorum. Aslında bunu yaşamak için illa genç olmak gerekmiyor. Yaşamda yolunda gitmeyen durumlarda sebebini bulur ve bunu düzeltirsek o zaman tekrar başarısız olmak için bir neden kalmaz.

Tekrar sınava girecek tüm öğrencilere önerim, ilk sınavda nelerin yolunda gitmediğini tespit edip yardım alarak bunu düzeltsinler. Unutmasınlar ki heyecan yaptılarsa tekrar heyecanlanabilirler, dikkatsizlik olduysa yine dikkatsizlik olabilir. Gelecek sınavı riske atmasınlar.

Tüm öğrencilere başarı dileklerimle…

Yazarın Tüm Yazıları