Sınavdan önce neler yapmalı?

Sınav için çalıştık çalıştık ve artık son günlere geldik. Peki, sınava kadar neleri yapıp nelerden uzak durmalıyız?

Haberin Devamı

Sınav için çalıştık çalıştık ve artık son günlere geldik. Sınava kadar yapılması gerekenleri kısaca sıralarsak;

Gece geç yatma alışkanlığını kaldırmalı ve erken yatıp erken kalkmaya alışmalıyız. Gece 23:30’dan geç yatmamalı, sabah 7’den geç kalkılmamalıdır.

Ara ara soluklanmalı ve kafamızın yorgunluğunu atmalıyız. Ancak bunu yaparken mümkün olduğunca arkadaşlarla yan yana gelip bilgileri karşılaştırarak moral bozmamalı, dersten bahsetmek yerine zihnimizi dağıtacak aktiviteler bulmalıyız.

“Zihnim daha çok çalışır” diyerek şekerli yiyeceklere ve yemeklere yüklenmemeli, bunların uykumuzu getireceğini ve rehavet vereceğini unutmamalıyız.

Mümkünse her gün bir saat yürümeli ve vakit buldukça hareket etmeliyiz. Beynimizin enerjisi olan oksijeni alabilmesi için bolca hareket etmenin faydalı olacağını unutmamalıyız.

Haberin Devamı

Ders çalışırken çıkardığımız özetleri gözden geçirmeli ve hatırlayamadığımız konulara dönüp bakmalı ama bunu yaparken yeni baştan çalışmaya girişmemeliyiz.

Kendimizi kimse ile karşılaştırmamalı ve bildim-bilemedim diyerek kendimizi kasmamalıyız. Önemli olanın sınava girip bildiğimizi yapıp çıkmak olduğunu unutmamalıyız. Bu saatten sonra yeni konulara çalışmak yerine eskileri gözden geçirmeye gayret etmeli sınavdan bir gün önce ders çalışmayı kesmeliyiz.

“Sonunda ölüm yok” düşüncesi gerçekçi olmasa da en azından çalışmamızın karşılığını almayı hedeflemeli ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmalıyız. Bu kadar zaman “Hadi kazanacaksın, kazanmalısın!” diyen ailelerin bir anda “Boş ver” demesi gerçekçi olmasa da bunlara takılmayalım. Olabildiği kadar sınava rahat girip rahat çıkalım. Sınavın sadece bilgimizi ölçtüğünü unutmayalım.

Yazarın Tüm Yazıları