Sınavda 1 dakika

Yarım saatte bir verilecek 1 dakikalık ara, sınav sırasındaki telaşı azaltacaktır.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günler gençlerin girecekleri birçok sınav var. Deneme sınavları, arkasından ana sınav derken yoğun bir sınav maratonu devam ediyor. Bu maratonunun içinde zaman zaman soluklanmak, durup bir nefes almak öğrencinin sınavda başarısını artıracaktır. Durup dinlenmeden çalışmak bir yerde monotonluğu getirdiği gibi bir yerde de hata riskini arttıracaktır.

Sınavda 1 dakika aslında sınav içinde yarım saatte bir, 1 dakika durup, gözleri kapayıp bir soluklanmak, yavaş yavaş 8’e kadar sayıp nefes almak, 8’e kadar yavaş yavaş sayıp nefes tutmak ve 8’e kadar sayıp yavaş yavaş nefes vermek öğrenciyi sınavın kaygısından uzaklaştıracak. Azalan dikkatini nefesine yoğunlaştırıp tekrar bir enerji kazanmasını sağlayacak ve o 1 dakikanın aslında beklenenden çok daha fazla getirisi olacaktır. Bu yüzden sınava girmeden önce başlanacak 1 dakikalık araları sınavda yarım saatte bir tekrarlamak sınav başarısını artıracaktır.

Haberin Devamı

Yarım saatte bir verilecek 1 dakika ara aynı zamanda sınav içindeki telaşı da azaltacak, beyne düşünme ve bilgileri resetleme imkanı verecek böylece beynin takıldığı yerde sorunu tekrar ve daha dikkatli düşünebilmesini sağlayacaktır. Böylece aynı bir bilgisayar programı gibi yarım bırakılmış soruları beynin kendisinin tamamlamasına fırsat verecek ve gerek kalp atışını gerekse nefesi düzenleyerek aynı bir sporcu disiplini ile sınava yoğunlaşmalarını sağlayacaktır.

Tekrar hatırlatıyorum sınavda her yarım saatte bir 1 dakika ara verip, gözleri kapayıp, yavaş nefesler almayı unutmayalım. Tüm gençlere başarılar dileğimle…1

Yazarın Tüm Yazıları