Sınava kadar yapılması gerekenler

Düzene sokulması gereken ilk nokta uyku saatleri...

Haberin Devamı

Sınava kadar olan sürede ilk yapılması gereken şey hayatı düzene sokmaktır. Öncelikle uyku... Geç saatlere kadar oturmak, uykusuz kalmak, ertesi gün geç kalkmak sınavdan önce düzeltilmesi gereken alışkanlıklar olmalıdır. Bu alışkanlıkların sınav günü yaklaştıkça düzeltilmesi zordur. Her gün geç yatıp geç kalkmaya alışan bir genç son gece uyuyamayacak, sınav sabahı da erken kalkmakta zorlanacaktır. Bu yüzden öncelikle uyku düzene sokulmalıdır.

Son günlerde yeni konuları öğrenmeye çalışmak yerine bildiğimiz konuları pekiştirmek daha işe yarayacaktır. Hele hele son 2 gün içinde yeni bilgileri öğrenmek yerine, eskiler gözden geçirilmeli ve yarım bir bilgi kalmamasına özen gösterilmelidir. Panik ile çalışılan bilgiler daha çok karıştırılacağından son günlerde yeni bilgi öğrenmek yerine eskileri öğrenip öğrenmediğini anlamak için testler çözmelidir.

Haberin Devamı

Dikkat eksikliği ve sınav kaygısı varsa bunlar da sınavdan önce mutlak çözülmelidir. Deneme sınavlarında bunları yaşayan, dikkatsizlik ya da sınav kaygısı nedeniyle basit hatalar yapan gençler bu sebeple sınavda bir şanssızlık yaşamamak için mutlaka bu konularda yardım almalıdır.

Son olarak da sınavdan önce moral bozulmamalı, “Kazanamayacağım” düşüncelerinin ders çalışmaya engel olmasına izin verilmemelidir.

Moral bozukluğu veya motivasyonsuzluk yaşanıyorsa sınavın sonucuna odaklanmak yerine tüm boş vakitlerde soru çözmeli ve oturup kara kara düşünmemelidir.

Gençlerimiz bütün bunlara dikkat ederlerse sınava girip bildiklerini yapacaklardır.

Hepsine sınavda başarı diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları