Sınav yaklaşırken...

SBS sınavı öncesinde gençler ve aileler çok gerginler. Aileler artık onların gerginliklerinden ve bir şey söyleyememekten hatta yardımcı olamamaktan yakınırken, gençler de onların kendi üstlerine gelip akıl vermelerinden şikayet ediyorlar.

Haberin Devamı

SBS sınavı öncesinde gençler ve aileler çok gerginler. Aileler artık onların gerginliklerinden ve bir şey söyleyememekten hatta yardımcı olamamaktan yakınırken, gençler de onların kendi üzerlerine gelip akıl vermelerinden şikayet ediyorlar. 

Hedef ortak ama bu sürecin sonuna yaklaşırken, aileler gençlerin yeterince motive olmadığını, gerekli çabayı göstermediklerini ve az çalıştıklarını söylüyor, gençler ise çok yorulduklarını, ne kadar çalışsalar da ailelerinin bunu takdir etmediğini ve sürekli olarak onları eleştirdiklerinden yakınıyorlar. Eskisi gibi dersin başında oturup çalışamadıklarını, bu konuda ailelerine hak verdiklerini ama onların da kendilerini anlamalarını istediklerini söylüyorlar. Böyle olunca aynı Nasrettin Hoca'nın dediği gibi her iki taraf da haklı ama çözülmeyen bir sorun var, o da birbirlerini anlamamaları.

Haberin Devamı

Gençler ailelerinin gözünün içine baka baka televizyon izlemeye çalışırken ya da “Artık çalışamıyorum” deyip avare avare dolaşırken aileler de sürekli olarak “Ders çalış” diye üstelemekte ve onları sürekli ders başında görmek istemektedir. Ancak ailelerin bilmesi gereken, gençlerin yoruldukları ve artık eskisi kadar çalışamadıkları.

Gençlerin unutmaması gereken ise sınava şu kadar yaklaşmışken biraz daha motive olup gayret etmeleri ve son bir atağa geçmelerinin onları başarıya götüreceği gerçeğidir. Çalışamamanın stresten ve verimsiz çalışıp zamanı kötü kullanmaktan kaynaklandığını göz ardı etmeden çocuklarımız gereğince çalışamadıkları, odaklanamadıkları ve yeterli başarı gösteremedikleri zaman psikiyatrik ya da psikolojik bir yardım alıp sorunu çözmenin en doğru yol olduğunu unutmayalım.

Yazarın Tüm Yazıları