Şiddete uğrayan kadın ne yapmalı?

Şiddet karşısında sinmek, kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile şiddete uğradığında bunu örtbas etmek çok yanlış!

Haberin Devamı

Kadına yönelik şiddet herhangi bir sınır tanımıyor. Eğitimli-eğitimsiz, ekonomik düzeyi yüksek-düşük maalesef fark etmiyor.

Bana göre kadına yönelik şiddet bir insanlık suçu. Kendisini koruyamayan bir insana şiddet uygulamak, onu darp etmek acizlik ve çaresizlik ile açıklanamayacak bir olay.

Bir erkek kendini ifade edemediğinde şiddete başvuruyorsa, neden başka yerde başka kişilere değil de evinde eşine çocuğuna şiddet uyguladığını sormak gerekir. Bu en basitinden bir tercih olduğu için. Elindeki gücü bu yönde kullanmayı tercih ettiğinden dolayı oluyor.

Şiddete uğrayan kadın ne yapmalı

Şiddet karşısında sinmek, kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile şiddete uğradığında bunu örtbas etmek yerine kadınlar bunu duyurmalı, yasal yollara başvurmalı ve erkeğin böyle bir şeye kalkıştığına pişman olmasını sağlamalıdır. Bunu yapmadığı zaman sorun büyüyecek, engellenmeyen şiddet onaylanmış olacaktır.

Haberin Devamı

Erkeğin uyguladığı şiddetin gerek erkeğin kendi ailesine, gerekse devlet organlarına duyurulması caydırıcı olacaktır. Ortaya çıkıp rezil olma, yasalar tarafından cezalandırılma korkusu erkeğin buna tekrar başvurma olasılığını düşürecektir.

Sonuç olarak kadınlar şiddete uğradığında bunu saklamamalı, etrafa duyurmalı, yasalara başvurmalı, kabullenip oturmamalıdır.

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, şiddetin son bulmasını diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları