Sanki arkamdan biri geçti!

Takıntı bozukluğu tedavisi ile sorun çabucak ortadan kalkabilir.

Haberin Devamı

Zaman zaman insanların korkuları oluyor, “Sanki arkamdan biri geçti; duşta gözümü kapatamıyorum sanki biri var gibi geliyor, yalnız kaldığımda birini göreceğim gibi geliyor, görmüyorum ama hissediyorum…” Bu şikayetler insanları korkutuyor ve yalnız kalmalarını engelliyor. Bu korku nedeniyle banyoya giremiyorlar, evde yalnız kalamıyorlar, gece gözlerini kapatıp uyuyamıyorlar ve sıkıntı duyuyorlar.

“Sanki ... gibi oldu, bana öyle geldi, olmadığını biliyorum ama ya birisi varsa…” duyguları bizim genellikle takıntılar ile birlikte gördüğümüz durumlardır. 17 yaşlarında bir danışanım ders çalışırken arkasından böyle biri geçtiği düşüncesi ile sırtını duvara yaslayarak çalışmaya başlamış. Yatağını da iyice duvarın dibine yaslamıştı. Böyle olduğunda daha rahat ediyorum diyordu. Kişi olmadığını bilir ama yine de öyle hissettiği için kaygıya kapılır. Görmez ama “Ya görürsem” endişesi sürekli olarak kaygı yaratır. Bunun deliliğe gideceğinden korktukları ya da başkalarının kendilerine deli demesi endişesiyle bu durumu kimseye söylememekte ve bu korkuyu içlerinde yaşatmaktadırlar. Takıntıların en önemli özelliği bizim onlara inanmamız ve aklımızı meşgul etmesi, mantıklı açıklamalara kapalı olmamızdır.

Haberin Devamı

Bu durum takıntılı kişilerde gözlenen bir durum olduğu gibi takıntılara ait başka bir belirti vermeden de karşımıza çıkabilir. Takıntı bozukluğu tedavisi ile sorun çabucak ortadan kalkmakta ve kişi bu korku ile baş edebilmektedir. Ancak sadece ilaç tedavisi değil terapi ile de birlikte gidilmesi alınan sonuçların kalıcı olmasını sağlayacak ve kişi “biri var” korkusunu yaşamadan banyo yapabilecek, evde kalabilecek ve hayatını sorunsuzca sürdürebilecektir.

Yazarın Tüm Yazıları