Saçınızı Yoluyor musunuz?

Genellikle hepimiz Sinirlendiğim zaman saçımı başımı yoluyorum deriz. Artık saçlarımız pek kıymetli olduğu için kimse saçını başını yolmuyor ancak fark etmeden birçoğumuz saçlarımızla oynayıp hafif hafif çekiştirerek saçlarımızı koparıyoruz.

Haberin Devamı

Genellikle hepimiz "Sinirlendiğim zaman saçımı başımı yoluyorum" deriz. Artık saçlarımız pek kıymetli olduğu için kimse saçını başını yolmuyor ancak fark etmeden birçoğumuz saçlarımızla oynayıp hafif hafif çekiştirerek saçlarımızı koparıyoruz.

Genellikle kaygılı insanlar hep bir şeylerle uğraşır, saçını çekiştirir, kaşları ile oynarlar. Bıyıklı erkekler -artık fazla kalmasa da- bıyıklarını çekiştirirler. Birçok insanı bu halde görebiliriz. Bu durumda olan insanlar özellikle aynı yerdeki saçlarla oynuyorsa saçları dökülmekte ve sürekli aynı yerler olduğu için para büyüklüğünde saçsız alanlar oluşmaktadır.

Erkeklerde bu daha belirgin gözükürken kadınlarda çok belirgin olmamakta ancak ayna karşısında saçlarını kontrol ederken görüp paniğe kapılabilmektedirler. Oynamayı kestiğimizde bu alanlar yerine gelmekte ama fark etmeden yapmaya devam ettiğimizde yine yerleri açılmaktadır.

Haberin Devamı

Önemli olan bizim fark etmeden bunu yapmayı engellememizdir yoksa saçımızı bırakırız, kaşımızla, kaşımızı bırakır kirpiklerimizle oynarız. Kaşlarını tamamen yolmuş, ya da kirpiklerinin aralarında boşluklar olan insanların sayısı çok olmasa, olanlar için bu durum ciddi anlamda estetik sorun yaratmakta ve arkadaşlarının arasına çıkmak istememektedir.

Çevresindekiler ne kadar uyarsa bile elinde olmadan yaptığı için buna devam etmekte kaşsız ve kirpiksiz dolaşmaktadırlar. Bu yüzden onları uyarmak yerine kaygılı durumlarda oyanabilecekleri çözümler bulmak her şeyden öte kaygılarını atmak çok daha işe yarayacaktır. Çünkü normal zamanlarda çok az yaparken kaygılı zamanlarda kendilerini kaybetmişçesine saç ve kaşlarına saldırabilmektedirler.

Elimizi saçlarımıza götürmeden önce iki kere daha düşünmekte fayda var. Dikkatli olun, düzeltme amaçlı başlayan bu masum alışkanlık saçlarınızı fark etmeden çekiştirmeye dönüşmesin.

Yazarın Tüm Yazıları