Öğrencileri tembelliğe alıştırmayalım

Beyin çalışarak da dinlenir

Haberin Devamı

Okullar bitti, karneler alındı, koca bir yaz tatili başladı.

Tatil başladı başlamasına ama bu tatili iyi değerlendirmek önemli. Tatilde derslerden koptuklarında tekrar başlamaları çok zor oluyor. Okullar başladıktan 1-2 ay sonra ancak kendilerine gelip ders çalışma ritmini yakalıyorlar, o zaman da geç oluyor. Beklenen başarıyı yakalayamıyorlar.

Bu yüzden yaz tatilinde çalışma ve dinlenme arasındaki dengeyi iyi ayırmak gerekir. İnsan çalışarak da dinlenir. Beynin dinlenmesi için farklı uğraşlar gerekir. Örneğin bütün bir kış boyu dersten başka bir şey yapmamış, geri kalan zamanında bilgisayar ya da telefonla oynamış öğrencilerin spora başlamaları iyi bir değerlendirme yoludur.

Yaz okulları ile farklı etkinliklere katılmaları, yüzmeleri, top oynamaları, dil kurslarına, el becerisi ile ilgili sanat atölyelerine devam etmeleri öğrencilerin kışın okullar açıldığında derslere daha motive başlamalarına faydalı olacaktır. Her gün yatmadan önce yarım saat kitap okumaları kitap okuma alışkanlığını kazanmalarında yararlı olacaktır. Gençlerin nasıl olsa dersim yok diyerek bilgisayar ve telefonla bütün gün zaman geçirmeleri, geceleri uyumayıp, gündüz öğleden sonra kalkmaları doğru değildir çünkü yaz sonunda bu düzeni değiştirmeleri kolay olmayacaktır. Böyle olduğunda yaz tatilini yeterince değerlendiremedikleri gibi bir de beyinlerini lüzumsuz yere yormuş olacaklardır.

Haberin Devamı

Sonuçta beyin çalışarak da dinlenir. Öğrencilerimizin yaz tatilinde derslerden kopmamaları, dinlenmeleri, hafif hafif günde bir iki saat olarak dersleri gözden geçirmeleri, yaz okulları ile birlikte spor yapmaları ve her gün yatmadan yarım saat kitap okumaları yaz tatilini keyifli ve faydalı geçirmelerini sağlayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları