Öğrencileri derslere ısındıralım

Bütün bir yaz tatili boyunca derslerden uzak kalan çocuklarımızın okul başlayınca bir anda derslere alışması elbette ki kolay değil.

Haberin Devamı

Bütün bir yaz tatili boyunca derslerden uzak kalan çocuklarımızın okul başlayınca bir anda derslere alışması elbette ki kolay değil. Bu alışma süreci bir kaç ayı buluyor. Alıştık dediklerinde ise düşük notlar almış oluyorlar. Toparlanmaları şubat tatilini buluyor.

Yaz tatilinde günde bir iki saat ders çalışmaları onların ders çalışma alışkanlıklarını kaybetmelerini engelleyecektir. Aileler de bu konuyu fazla abartmamalı ve onların yaz tatilinde olduğunu unutmamalıdır.

Yeterince dinlenmezlerse okul zamanı ders çalışırken bu yorgunluk nedeniyle yeterince konsantre olamayacaklardır. Akşamları yatmadan önce yarım saat kitap okumaya alıştırmak da onları okumaya teşvik edecektir. Böylelikle kitap okuma alışkanlığını erken yaşlarda kazanmış olacaklar.

Sonuç olarak çocuklarımıza yaz tatilinde günde 1-2 saat ders çalıştırmak onları okul dönemine hazırlayacaktır. Ders çalışma alışkanlığını kaybetmelerini engelleyecektir. Okul açıldığında derslere daha iyi konsantre olacaklardır. Çocuklarımızın artık yavaş yavaş ders çalışmalarında fayda var.

Yazarın Tüm Yazıları