Korona paniği

Günümüzde korona virüsünün çok tehlikeli olduğu ve insanların önlem alması gerektiği herkesin ortak kanısı... Tabii ki önlem alalım. Gerekli tüm hijyenik davranışlara uyalım. Ama...

Haberin Devamı

Panik sözcüğü kır ve çobanların tanrısı Pan’ın flütü ile kırda hayvanları korkutması ile yaşanan duygu halinden gelmektedir.

Tarihte bir şehri koruyan askerlerin korku duyduklarında kaleye kaçmak yerine düşmanın üstüne doğru panik halinde gittikleri için hepsinin öldüğü rivayet edilir. Bu yüzden insanın yaşadığı panik doğru davranışları engelleyip, korkuları nedeniyle yanlışlar yapmasına neden olabilir.

Günümüzde korona virüsünün çok tehlikeli olduğu ve insanların önlem alması gerektiği herkesin ortak kanısı... Tabii ki önlem alalım. Gerekli tüm hijyenik davranışlara uyalım. Ama bunu panik haline getirmeyelim. Panik halinde olmak insanlara fayda yerine zarar verecektir. Öyle ki ülkemizde olduğu gibi marketlere koşacak belki ihtiyacı olmayan yiyecekleri depolayacak ya da insanların tüm günlerini korku ve telaşla geçirmesine neden olacaktır. Bunun getirdiği ruhsal sıkıntılar da yaşam kalitelerini düşürecektir. Bu nedenle hastalık konusunda söylenilenleri iyi dinleyelim, tüm gerekli önlemleri alalım ama bunun dışında gereksiz korkuların yaşantımızı olumsuz etkilemesine izin vermeyelim. 

Yazarın Tüm Yazıları