Hikayen varsa kazanırsın!

Karşısındaki insanın kalbine dokunabilen insan kendi düşüncelerini de aktarabilen insandır.

Haberin Devamı

Boyner yayınlarından çıkan “Hikayen varsa kazanırsın!” adlı kitabı okuduğumda çok ama çok etkilendim. Yaşantımda konuşmacı yanını beğendiğim insanlardan geriye ne kaldığını düşündüğümde hep bir hikaye anlattıklarını ama buna da ruhlarını kattıklarını düşündüm. Hatta sadece konuşmacıyı değil konuştuklarını da ayrıntılı olarak hatırlıyordum.

Karşısındaki insanın kalbine dokunabilen insan kendi düşüncelerini de aktaracaktır. Ancak bu düşüncelerin bir hikayesi varsa çok daha etkili olacaktır. Kitapta yazar kendi etkilendiği insanların öykülerini anlatırken bir yandan bunun iş hayatındaki sonuçlarını anlatırken diğer yandan iyi bir hikaye anlatıcısının dikkat etmesi gerekenleri de çok akıcı bir dille ifade ediyor. Öyle ki her bir insanın hayatında öyküler olduğunu ama bu öyküleri derleyip toparlayıp aktarabilen insanların karşılarındaki insanlara mesajlarını daha rahat aktarabildiklerini gösteriyor.

Haberin Devamı

Hikayen varsa kazanırsın

Mesleğimde aynı şeyi ben yapıyor muyum diye baktığımda fark etmeden öyküler anlattığım durumlarda karşımdaki insanın daha çok konunun içine girdiğini ve kendisini daha rahat açabildiğini fark ettim. Bu kitap, son zamanlarda hikayeler aracılığı ile verebileceğim mesajların daha çok yerine ulaşabileceğini fark etmemi sağlarken, bunu nasıl yapacağım konusunda da yol göstermesi yönünden beni etkilediğini düşünüyorum.

Sonuç olarak iyi derlenip toparlanmış ve samimi bir şekilde ruhunuzu katarak anlattığınız bir hikaye karşınızdaki insan ya da insanlarla daha rahat ilişki kurmanızı ve kendinizi anlatmanızı sağlıyor.

Bunun yolu da çok güzel bir şekilde bu kitapta anlatılıyor. Tavsiye ederim.

Yazarın Tüm Yazıları