Gençlerde depresyon

Gençlerde daha önceden olmayan davranış sorunları varsa, altında yatan sorunun depresyon olup olmadığı araştırılmalıdır.

Haberin Devamı

Gençlerde daha önceden olmayan davranış sorunları varsa, altında yatan sorunun depresyon olup olmadığı araştırılmalıdır. Çünkü gençlerde depresyon yetişkinlerde olduğu gibi kendini mutsuzluk ve ağlama isteği ile göstermez. Tam tersi ağlamadıkları gibi sinirli, öfkeli ve tahammülsüz olabilirler. En ufak bir problemde bomba etkisi yaratan tepkiler verebilirler.

Gençlerde depresyon

Mutsuzluk yerine öfke ve kaygı yaşarlar. Bu kaygıyı da yeterince yansıtamadıklarında aile ile araları daha da bozulur. Aileleri onların bu davranışlarına tepki verip, cezalandırma yoluna gittiğinde giderek birbirlerini anlamakta zorluk çekerler. Kendileri de ne olduğunu anlamadıkları için giderek içlerine kapanır, büyüklerin kendilerini anlamadığına inanarak artık kendilerini anlatmazlar. Büyükler de onları saygısız olarak değerlendirdiği için cezalandırıp yaptırımlar uyguladığında sorun giderek içinden çıkılmaz bir hal alr.

Haberin Devamı

Gençlerde depresyon

Sonuç olarak gençlerin davranış sorunlarında mutlaka depresyon araştırılmalıdır. Bunun için bir psikiyatriste başvurmalı ve uzman yardımıyla depresyon varsa çözülmelidir. Depresyon dışı nedenlerle olan davranış sorunlarına da birlikte çözüm aranmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları