Eş seçimi

Evliliği düzeltmenin en iyi yolu baştan doğru başlamaktır.

Haberin Devamı

Sigarayı bırakmanın en iyi yolu hiç başlamamaktır derler. Evliliği düzeltmenin en iyi yolu da baştan doğru başlamaktır. Baştan yanlış başlamış bir evliliği düzeltmek hem yorucu, hem zaman alıcı hem de çok ama çok zordur. Bu nedenle eş seçiminde dikkatli olmak gerekir. Bu yüzden de evlenene kadar gözümüzü dört açıp, evlendikten sonra sımsıkı kapamak gerekir. Bu baştan yanlışları bulup kaçınmamız gerektiğini ama evlendikten sonra ise artık hatalara takılmamamız gerektiğini gösterir. 

Eş seçiminde dikkat edilmesi gereken 3 ana esas vardır. Seçeceğimiz eş aşırı kıskanç olmayacak; aşırı huysuz olmayacak, orta noktalarda buluşma konusunda işbirliği yapacak; hep kendine yontan bencil bir insan olmayacak. Bunlardan bir ya da ikisinde problem varsa evlilikte ciddi sarsıntılar oluşur ve seneler geçtiğinde düzeltilmesi daha zor hale gelir. Bunların dışındaki sorunlar bir şekilde düzelir, orta nokta bulunur ama bu 3 esasa uymayan bir evliliği düzeltmek gerçekten geç ve güç olmaktadır.

Haberin Devamı

Öncelikle aşırı kıskançlık konusunu alırsak; kıskançlık normal düzeyde var olan ve evliliğin olmazsa olmazıdır. Ancak bu kıskançlık hastalık düzeyine vardığında eşler birbirlerine hayatı zindan ettiklerinde eş ya da eşlerden birinin, bunlardan biri olmazsa evliliğin ölümünü getirmektedir.

Aynı şekilde aşırı huysuzluk, öfke kontrolünün kaybolması ya da önemsenmemesi de eşlerin birbirlerine kavga zamanlarında aşırı tepkiler vermelerine ve giderek iyi zamanların azalıp kötü zamanların artmasına neden olmaktadır. En son durumda olan bencillik de eşlerin birbiri için “Eşim iyi olur alttan alırsa evlilik iyi olur, yoksa bir şey düzelmez” diyerek kendilerinin gayret etmeyip gayreti karşıdan beklemelerine neden olduğundan kimse adım atmamakta ve evlilik fırtınada yara almış gemi gibi giderek önlemez bir şekilde sulara gömülmekte ve son andaki çabalar fayda etmemektedir.

Sonuç olarak evliliği düzeltmenin en iyi yolu baştan iyi başlamak ve yukarda belirtilen 3 kritere uyan biriyle evlilik yapmaktır. Bu 3 problemden bir veya daha fazlasına sahip bir eş adayına aşık durumdaysak 10 kere daha düşünmek ve mümkünse vazgeçmek gerekir. Dinlerseniz mutlu bir evliliğiniz olur, dinlemezseniz “Ben ne yaptım da bu derdi başıma sardım?” diye hayıflanır durursunuz. Uyarmadı demeyin!

Yazarın Tüm Yazıları