Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri nelerdir?

Erkeklerde cinsel ilgi azlığı evlilikteki cinselliği öldürüyor ve bir süre sonra çiftler evin içinde iki arkadaş gibi yaşamaya başlıyorlar.

Haberin Devamı

Son zamanlarda giderek artan oranda erkek danışanım ve onların eşlerinden bu konuda şikayet olması nedeniyle bu konuyu yazmak istedim. Erkeklerde cinsel ilgi azlığı bazen kısa dönemler halinde olabildiği gibi bazen de daha uzun zaman sürebiliyor. 

CİNEL İSTEKSİZLİĞİN NEDENİ BÜYÜK ORANDA PSİKOLOJİK KAYNAKLI

Erkeklerde cinsel ilgi azlığı en çok psikolojik kaynaklı olmakla birlikte, oranı düşük de olsa kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı, testesteron düzeyi düşüklüğü, aşırı alkol kullanımı ve kilo fazlalığı gibi fiziksel sorunlar sebebiyle de olabiliyor. 

Psikolojik faktörlerin başında erkeğin eşine karşı ilgi ve istek azalışı geliyor. Başlangıçta iyi giden cinsellik kadının hamileliği, hamilelik sırasında vücudunun değişmesi, erkeğin gözünde çirkinleşmesi, doğumdan sonra anaç bir hal alıp sürekli çocuğu ile ilgilenip erkeğe cinsellik için enerjisinin kalmaması ile aksamaya başlıyor. Sonuçta eşler aralarında cinsel soğukluk oluşup bu da bir süre sonra erkeğin eşine ilgi ve istek azlığına neden oluyor. Eşini artık kadın olarak değil de bir anne olarak görmesi, cinsel duyguları şefkat duygularına dönüştürüyor. Kimi zaman da öfke ve tartışmalar eşinden uzaklaşmasına, ona cinsel olarak yakınlık duymamasına neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri nelerdir

Günlük hayatın koşuşturması, dertleri, yorgunlukları, depresyon ve panik bozuklukları da erkeklerin cinsel ilgisini azaltıyor. Evliliğin rutine binmesi ile de ilgi azlığına sebep olabilirken, erkeğin evlilik dışı ilişkilerde bu sorunu yaşamaması giderek evdeki cinselliğin düzelmesi gayretlerini azaltıyor. Bu durum ortaya çıktığında ise eşler arasında büyüyen sorun boşanmalara kadar gidebiliyor. 

KADINLARDA CİNSEL İSTEKSİZLİĞİN NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİ

[video=hurriyetaile_video/kadinlardacinselisteksizliginnedenlerivecozumleri.flv]

EVİN İÇİNDE İKİ ARKADAŞ

Cinsel ilgi azlığı nedeniyle erkekler daha az başvurmasına rağmen bunun giderek ilerlemesi evlilikteki cinselliği öldürüyor ve bir süre sonra evin içinde iki arkadaş gibi yaşamaya başlıyorlar. Durumdan şikayetçi olup düzeltme yoluna gitmediklerinde ise cinsellik azalarak bitiyor.

Haberin Devamı

Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri nelerdir

Bu durumu yaşamamak için öncelikle çiftin aralarında sorunlar varsa bunları düzeltmesi, birlikte cinselliği arttıracak yakın zamanlar geçirmeleri ama bunlar işe yaramadığında mutlaka yardım almaları gerekir. Fiziksel bir sorun varsa bu sorunun çözülmesi, psikolojik olarak altta yatan nedenin bulup ortadan kaldırılması bu istek azlığını tedavi edecektir. 

Yazarın Tüm Yazıları