Doktorları darp etmek

Darbın kime yönelik ve ne nedenle olursa olsun her türlüsüne karşıyım.

Haberin Devamı

Gün geçmiyor ki bir doktorun darp edildiği haberi ortaya çıkmasın. En son Çorlu’daki meslektaşımın darp edilmesi üzerine bu yazıyı yazmak istedim. Darbın kime yönelik ve ne nedenle olursa olsun her türlüsüne karşıyım. Ama merak ediyorum meslek gruplarının içinde en büyük oranda doktorlara yöneltilen bu şiddetin nedeni nedir?

Biraz düşünüyorum acaba “Kitap okumaktan kendilerini koruyacak donanımları geliştirmemişlerdir, rahat döveriz” düşüncesi mi, hatta “Bir araya gelip ailece dövmek daha zevkli oluyor” duygusu mu? Ya da çocukluktan beri hep çalışkan çocukların tıbbı kazanacağı söylenerek çocuklarımıza hedef mi gösteriyoruz? Gizli bir öfkenin, gizli bir düşmanlığın açığa çıkması mı acaba doktorlara saldırmak?

Ben şimdiye kadar öğretmene, mühendise, postane görevlisine ya da bankacıya yönelik şiddet duydum ama bir meslek grubuna yönelik bu kadar vahşice saldırıları az gördüm. Burnu kırılandan, öldürülene kadar bu yoğun şiddetin sonuçlarını üzülerek okuyorum. Acaba bu meslek gurubu bunu hak ediyor mu, insanlara kötü davranıyor ve onların öfkesiyle mi karşılaşıyor yoksa insanlar çektiği acıların karşısında onlarımı mı hedef alıyor? Nedeni ne olursa olsun her türlü şiddeti ama özellikle meslektaşlarıma yönelik şiddeti kınıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları