Dersler Kötüyse?

Tatilde gençler rahat edip eğlenecekler. Bütün bir yıl az ya da çok çalıştılar ama çok da sıkıldılar. Dolayısıyla güzel bir tatil yapmak istiyorlar.

Haberin Devamı

Tatilde gençler rahat edip eğlenecekler. Bütün bir yıl az ya da çok çalıştılar ama çok da sıkıldılar. Dolayısıyla güzel bir tatil yapmak istiyorlar. Ancak geçen yıl dersleri kötü olan, çalışmayan, bilgisayarın başından kaldıramadığımız çocuklarımıza bu yıl ders çalıştırmanın ve derslerini düzeltmenin yolunu bulmak zorundayız. Neden ders çalışmıyor, neden yapamıyor ya da yapmıyor?

Ders çalışamayan ve dersin başında bir türlü oturamayan gençlerin bu durumunu düzeltmezsek önümüzdeki yıl aynı durum devam edecektir. Bu nedenle sorunu çözebilmek için sorunun kaynağını bulmak gerekir.

"Ders mi çalışamıyor, çabuk mu sıkılıyor, okuyor ama çabuk mu unutuyor, dikkati dağıldığı için derslerde ve sınavlarda başarısız mı oluyor?"  Bunun gibi daha pek çok soruyu sıralayabiliriz. Sorunu çözebilmek için tüm bu soruların cevabını vermek ve onların gelecek dönemde başarılı olmalarını sağlamak zorundayız.

Haberin Devamı

Başarısızlık devam ederse alışkanlığa dönecektir. "Ben tembelim, çalışmayı sevmiyorum, zaten çalışsam da yapamıyorum" diyen çocuklarımız bu durumu kabullendikleri zaman işimiz daha zor olacaktır.

Tembellik bir tercih değildir. Çalışıp yapamamanın başlıca nedenleri dikkat eksikliği, sınav kaygısı, verimsiz ders çalışma, depresyon ve aile ile ilişkilerde yaşanan sorunlardır. Bu sorunlar düzeldiğinde gençlerin başarısız olması için hiçbir neden kalmayacaktır.

Bu yüzden geçen yıl dersleri kötü olan gençlerin bu başarısızlıklarının nedenlerini öğrenebilmek için bir psikoloğa, psikiyatriste, eğitim koçuna, veya psikolojik danışmana danışmaları gerekmektedir. Böylece sorunun kökenine inip nedenlerini bulmak ve çözüm yollarını araştırmalıyız.

Unutmamalıyız ki başarısız çocuk yoktur, başaramayan çocuk vardır. Bu da düzeltilebilir bir durumdur ve düzeltilmelidir.

Yazarın Tüm Yazıları