Dersin başında uzun süre oturmuyorsa

Öğrenci danışanlarımın nerdeyse tamamı anne babasının ders çalışırken yanında oturduğu zaman daha iyi çalışabildiklerini söylemekteler.

Haberin Devamı

Öğrencilerin ders çalışmak için kıvrandıkları ortamlarda anne babaların onların sevdikleri dizileri seyretmeleri ya da güle oynaya eğlenmeleri bence haksızlık. Biz de onların yaşında öyleydik. “Annemiz babamız televizyon seyrederdi biz de ders çalışırdık” diyorsanız bundan sonrasını okumasanız da olur. Ama bunun yerine “Çocuğum ders çalışmak için bu kadar gayret ediyor, sıkılıyor, elinden geleni yapıyor ben de onun bu sıkıntısında yanında olayım, destek vereyim” diyorsanız ve bundan sonra dediklerimi yaparsanız inanın çocuğunuz daha yüksek bir motivasyonla dersin başına oturacaktır.

Öğrenci danışanlarımın neredeyse tamamı anne babasının ders çalışırken yanında oturduğu zaman daha iyi çalışabildiklerini söylemekteler. Çok azı “Ben ders çalışırken yalnız kalmak istiyorum” diyor. Tabii anne babalar bunu birlikte ders çalışmak olarak algılarsa o zaman sıkıntı yaşanıyor çünkü bir süre sonra aralarında tartışma çıkıyor. Anne baba sabırsız davranıyor. Anlamadı diye çocuklarına kızıyor.

Haberin Devamı

12 yaşlarındaki bir danışanımın annesine “Anne ne olur ne istersen onu söyleyeyim artık bana kızma” diye yalvardığını hatırlıyorum. İş bu raddeye gelince tabii anne babalarının başlarında durmasını istemiyorlar ama bunun yerine anne babası onunla arada bir çift laf ediyor, eline kitabını, bilgisayarını alıp yanında oturuyor ve onun yaşamını paylaşıyorsa o zaman çok daha canla başla derse sarılıyorlar.

Deneyin, farkı göreceksiniz...

Yazarın Tüm Yazıları