Ders çalışırken cep telefonu gerekir mi?

Öğrenciler ile aileler arasındaki en büyük sıkıntılardan bir tanesi öğrencilerin ders çalışırken cep telefonlarını yanlarında tutmak istemeleri.

Haberin Devamı

Öğrenciler ile aileler arasındaki en büyük sıkıntılardan bir tanesi öğrencilerin ders çalışırken cep telefonlarını yanlarında tutmak istemeleri. Öğrenciler “Ben çalışıyorum, telefonla konuşmuyorum. Yanımda durmasının bir mahsuru yok” diye düşünüyor. Aileler ise “Konuşmuyorum diyor ama ya dikkatini sürekli telefonda tutarsa” kaygısı ile ders çalışırken yanlarında cep telefonlarının durmasını istemiyorlar.

Benim bu konudaki düşüncem de ders çalışırken öğrencilerin telefonlarını anne-babalarına vermeleri ve ders aralarında almaları. Eğer ders sırasında telefonları yanlarında durursa arkadaşları aradığı ya da mesaj attığında dikkatleri dağılacaktır. Bu yüzden çalışırken cep telefonlarının öğrencilerin yanlarında durmasına taraftar değilim. Ancak aralarda ailenin de telefonlarını vermeleri kaydıyla.

Haberin Devamı

Gece yatarken de cep telefonlarının ailelerde durmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Çünkü akşam yattıktan sonra saatlerce cep telefonundan arkadaşları ile yazışıp uyumuyor ve sonra sabahları çok zor uyanıyorlar. Bütün bunlar da derslerine yansıyor ve sıkıntılar oluyor.

Sonuç olarak cep telefonları teknolojinin olmazsa olmazları ama yerinde ve zamanında kullanmak kaydıyla… Öğrencilerin ders zamanları ve yatarken telefonlarını ailelerine vermeleri durumunda aralarda arkadaşları ile yazışıp telefonlaşırlarsa gençlerin daha iyi telefon kullanacaklarına inanıyorum. Yoksa yasaklamalar desteklediğim bir davranış değil.

Yazarın Tüm Yazıları