Ders çalışamayan öğrenciler

Yaz geldi. Artık çocukları ve gençleri dersin başında tutmak çok mümkün olmuyor.

Haberin Devamı

Yaz geldi. Öğrenciler çocuk olsun genç olsun dersin başına oturamadıkları gibi masaya oturdukları zaman da çabucak kalkmanın yolunu arıyorlar. Onları dersin başında tutmak çok mümkün olmuyor. Sınav olmadığında sorun değil ama sınavlara hazırlanan gençler için bu durum sıkıntı yaratıyor. Yüzüp yüzüp kuyruğuna geldikleri anda birdenbire yavaşlamaları ve çalışmak istememeleri ister istemez aile ile aralarında sorun oluyor. 

Aslında ders çalışamamalarının nedeni, büyük oranda artık sıkılmış olmaları, sınava girecekler için ise kaygının artık en üst boyutlara tırmanması ve ders çalışmaya oturduklarında kendilerini sıkıntılı ve kötü hissetmeleri. Daha çabuk sıkılıp bir türlü ders çalışmak istememeleri… Böyle bir durumda üstlerine gitmek, çalışmaları konusunda onlara baskı yapmak işe yaramadığı gibi ters tepecektir. Öyle ki gençleri dersin başına oturtabiliriz ama onlara zorla ders çalıştıramayız. Önemli olan çalışabilecekleri bir ortam yaratmaktır.

Haberin Devamı

Sıkıldıkları zaman ara vermelerine ses çıkarmamak; 15 dakika çalışıp, 10 dakika ara vermelerini sağlamak; akşam geç saatlere kadar oturup çalışmaları yerine sabah erken saatte kalkıp çalışmaya yönlendirmek; dersten önce yapabilirlerse biraz hava almaları ve sınav stresinden kurtulmaları, tekrar aynı şevkle olmasa bile ders çalışma motivasyonlarını arttırmaya faydalı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları