Çocuk yapmak evliliği kurtarır mı?

Mutlu evlilikleri daha mutlu hale getirebilirken, mutsuz evliliklerin mutsuzluğunu derinleştirir.

Haberin Devamı

Bunun bana göre tek cevabı var. Hayır. Çocuk yapmak evliliği kurtarmaz. Çünkü evliliğin kötü giden yaşantısını düzeltecek bir önlem değildir çocuk yapmak . Boşanmayı engelleyebilir, boşanma süresini geciktirebilir. İlgiyi kendi üstüne çekip anne babanın birbirleri ile kavga etmesini engelleyebilir ama evliliği kurtarmaz.

Çocuk yapmak evliliği kurtarır mı

Evliliği kurtarmak için yapılması gereken eşlerin birbirleriyle daha sağlıklı iletişim kurup ortak paydada buluşmalarıdır. Birbirlerini anlamaya çalışmalarıdır. Birbirlerine ters gelen yönlerini törpüleme çabalarıdır. Bu çabalar olmadıkça çocuk yapmak evliliğin kötü gidişini düzeltmez tam tersi mutsuz bir aileye katılan bir kişi daha olur. Hele hele bir çocuk varken, 2. ve 3. çocukların bu amaçla yapılması artık aileleri daha da büyük çıkmaza sokar. Bu sefer çocuklar için birbirinden ayrılamayan ama birbirlerini ölesiye yıpratan insanlar haline gelirler. Bu durumu yaşayan çocuklar bile artık ana babalarına siz ayrılın, birlikte yapamıyorsunuz demeye başlamaktadır.

Haberin Devamı

Sonuç olarak çocuk yapmak mihenk taşı gibi etki gösterir. Mutlu evlilikleri daha mutlu hale getirebilirken, mutsuz evliliklerin mutsuzluğunu derinleştirir. Bu yüzden mutsuz evliliklerde eşler önce kendi aralarında ilişkilerini düzeltmeye çalışmalı, başaramıyorsa evlilik danışmanından yardım almalıdır. Çocuk yapmak seçeneklerin arasında olmadığı gibi doğacak çocuğa da zarar vereceği unutulmamalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları