Bunu bana nasıl yapar?

Herkes, her şeyi yapabilir. Eğer buna inanmazsak yaşantımızda mutsuz olmamız kaçınılmaz olacaktır.

Haberin Devamı

Herkes, her şeyi yapabilir. Eğer buna inanmazsak yaşantımızda mutsuz olmamız kaçınılmaz olacaktır. Öyle ki en sevdiğimiz arkadaşımız bizi kırdığında, sevgilimiz gelip artık sevmediğini söylediğinde, senelerce her türlü fedakarlığı yaptığımız dostumuz kuyumuzu kazdığında “Bunu bana nasıl yapar?” diye düşünür ve üzülürüz. Ama bir psikiyatrist olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim: “Herkes; her zaman, her şeyi yapabilir.

Gazetelerde okuyoruz. “Sinirlendi, karısını ve çocuklarını öldürdü. O güne kadar sakin bir insandı ama birden çıldırdı” ya da “Çok iyi bir banka çalışanıydı, bankasını dolandırdı.” Gazetelere yansımasa da kimi zaman arkadaşımız gelip anlatır: “Bu kadar senedir aramızda her şey iyiydi ama ne olduysa birden değişti. Sürekli bana kötü davranıyor. Uzak duruyor. Hatta geçen hafta en yakın arkadaşımıza beni kötülemiş hem de bana en çok kötülüğü dokunacak insana!” Bazen de kızımız gelir, dert yanar: “Baba biliyor musun, en yakın arkadaşım benim bütün sırlarımı arkadaşlarına anlatmış. Beni bitirdi, mahvoldum!” O zaman düşünürüm, neden bu kadar şaşırıyoruz diye. İnsan gerçekten farklı davranabilen bir varlık. Öyle ki sinirlendiği zaman sinirlenmesinin sonu olmayabildiği gibi tahrip gücünün de sonu olmuyor. Zarar vermek istediğinde bunu sonuna kadar kullanıyor.

Sonuç olarak “Bunu bana nasıl yapar?” diye düşünmeden önce bunun olabileceğini, her zaman bizi kırıp incitebilecek bir deneyim yaşayabileceğimizi unutmamalı, sonradan hayal kırıklığı yaşayıp hayıflanmamalıyız.

Yazarın Tüm Yazıları