Bitmiş Bir İlişkiyi Süründürmek Doğru mu?

Bitmiş bir ilişkiyi süründürmek ne bize ne karşımızdaki insana bir yarar sağlamaz. Ayrıca bu zorlama ilişkinizde geriye kalan bir parça olumlu duyguları da silip süpürmektedir.

Haberin Devamı

Bitmiş bir ilişkiyi süründürmek ne bize ne karşımızdaki insana bir yarar sağlar. Ayrıca bu zorlama, ilişkinizde geriye kalan bir parça olumlu duyguları da silip süpürmektedir.

Sevdiğimiz insana acımak, "Beni seviyor, bensiz yapamaz, çok mutsuz olur, ayakları üzerine basamaz, hatta yaşamından vazgeçer" şeklindeki inanışlar, karşı tarafın tehditleri ile de birleştiğinde bir insandan ayrılmak zorlaşmakta ama bu sadece süreci uzatıp iki kişiyi artık dostluğu bile yaşayamaz hale getirmektedir.

Acıma duygusu tabii ki güzel bir duygu ancak bitmiş duyguları yerine getirmediği gibi, acıdığımız için sürdürdüğümüz ilişki bize ve karşı tarafa zarar vermeye başlamaktadır. Aynı zamanda eski duyguları da geri getirmemektedir.

Bitmiş bir ilişkiye, adı üstünde bitmiş olduğu için ona artık ilişki demek doğru değildir. Bu ilişkiyi sürdürmeye çalıştıkça insanlar birbirlerine daha çok kırılmakta, sevgisine karşılık alamadığında hırçınlaşmakta, serzenişlerde bulunmakta ama bunlar da işe yaramadığında vicdan sömürüsü yapıp bu ilişki için yaptığı fedakarlıkları, bu durumu hak etmediğini dile getirmektedir.

Haberin Devamı

Tabii ki insanlar karşı karşıya gelip ilişki içinde ellerinden geleni yapmakta ama ilişki bittiğinde artık bir şey yapmak istememektedirler. Eskinin adına sevgi göstermek bir süre denenebilir ama insanın içinde kalmış olan son sevgi kırıntılarını da silip süpürdüğü için gerçekçi olmamaktadır.

İçimizde sevgi azaldığı zaman dönüp ilişkimizi sorgulamalı, ilişki sürdürebilir düzeyde ise devam etmeli ama devam edilecek durumda değilse daha fazla zorlamadan karşı karşıya oturup bu ilişki bitirilmelidir.

Evlilik öncesi ya da evlilik dışı ilişkilerde bu biraz daha kolay olurken evlilikte çok mümkün olmadığı ve artık boşanma gündeme geldiği için insanlar kaybedeceklerinin daha fazla olduğunu düşünüp bitmiş bir ilişkiyi deyim yerindeyse süründürmektedirler. Ama bu durumda kimseye hayır getirmemektedir.

Önemli olan birbirimizi kırmadan bu duygularımızı anlatmak ve sürmediğini düşündüğümüz ilişkiyi karşılıklı olarak ilişkiyi bitirmektir. Yoksa tek tarafın bitmiş bir ilişkiyi sürdürme gayreti hayal kırıklığı, öfke ve sinir olarak geri dönmektedir ki bunun da kimseye bir faydası olduğunu düşünmüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları