Birliktelikleri Bitiren Aşırı Sevgi mi?

Birliktelikleri bitiren, sevgiyi yok eden azlığı değil çokluğudur. "Sevginin çokluğu sevgiyi yok eder mi" diye düşünebiliriz. Aslında sevginin kendisi değil sevgi adına yaptıklarımız ilişkiyi bitme noktasına getirmekte ve o noktaya geldiğinde de bitiş hız

Haberin Devamı

Birliktelikleri bitiren, sevgiyi yok eden aslından sevginin azlığı değil çokluğudur. "Sevginin çokluğu sevgiyi nasıl yok eder?" diye düşünebiliriz. Aslında sevginin kendisi değil sevgi adına yaptıklarımız ilişkiyi bitme noktasına getirmekte ve o noktaya gelindiğinde de bitiş hızlanmaktadır. 

Sevgi adına yaptığımız yanlışların başında partnerin hayatına müdahale gelmektedir. "Seni kimseyle paylaşamam, kimselerle görüşme" dediğimiz, arkadaşlarından ayırdığımız, ailesinden kıskandığımız kişiyi bir süre sonra sevgimizle boğmakta, bizden kaçacak delik aramasına yol açmaktayız.

Günde 20 kere aradığımız, 3 dakika telefona geç çıksa sitemler yağdırdığımız, arkadaşları ile beraber olmak istediğinde sevgisinin bittiğine inandığımız insanı sevgimizle boğmaktayız.

Haberin Devamı

Kadın olsun erkek olsun herkes sevilmek ve sevildiğini görmek ister. Ancak gördüğümüzle yetinmiyor, onun bizi, bizim onu sevdiğimiz kadar sevdiğine inanmıyorsak o zaman üstüne düşmekte, kıskanmakta, sürekli serzenişte bulunmakta ve bütün bunları sevgimiz adına yapmaktayız.

Fransızlar bunu “aşk hastalığı “ diye nitelendiriyorlar. Sevginin fazlası aklımızın önüne geçtiğinde, "Çok seviyorum, ondan yapıyorum" diye savunuruz kendimizi. Başkası aynı şekilde söylese “Yok bu da yapılır mı ?” dediğimiz hareketleri kendimiz yaptığımızda, işte o çok sevdiğimiz insanı bunaltmakta ve bizden kaçmasına yol açmaktayız.

Sevgiyi bitiren sevgisizlik değildir çünkü insan durduk yerde sevgisini kaybetmez ama "Sen beni sevmiyorsun, sevsen daha çok birlikte olursun, beni sevsen böyle söylemezsin, beni sevsen bir yere gitmezsin" sözleri ile sevdiğimizi bunalttığımızda bir süre sonra artık “ Beni sevmese “diye düşünmesine yol açmaktayız.

Bu durumda yeni bir süreç başlamakta bizden kaçtıkça üstüne daha çok düşmekte, o bizi daha az aradığında daha fazla bunaltmakta ve bir süre sonra kaçan-kovalayan insanlar haline gelmekteyiz. Durup baktığımızda ise artık sevdiğimiz insanın elimizden kayıp gittiğini görmekteyiz.

Bütün bunlara neden olmamak için sevgimiz ne kadar çok olursa olsun karşımızdakini bunalttığımızı hissettiğimizde bir yerde durmalı, üstünde düşmemeli ve sevgide karşılıklı olarak aynı düzeyi korumalıyız.

Haberin Devamı

Sevgi ancak o zaman daha uzun zaman yaşayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları