Bilgisayar oyunları öldürücü mü?

Çocuğunuzun bilgisayarda hangi sitelere girdiğini, bu sitelerde ne kadar vakit geçirdiğini takip edin.

Haberin Devamı

Bilgisayar oyunlarının ayırt edilmeden öldürücü ve zararlı olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çocuklar için zararlı olanları da var, onları stratejisini yeteneklerini arttıran da.

Son günlerde gündemde olan “ mavi balina” adlı bilgisayar oyununun da her gençte aynı etkiyi göstermeyeceğini, özellikle sosyal ilişkileri zayıf, aile içinde sorunlar yaşayan, daha çok iç dünyasında yaşayan çocuk ve gençler üzerinde çok daha etkli ve ölümcül olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle bu oyunun hedeflediği çocuk ve gençler kolay tesir altına alınabilen, yaşadıklarını ailelerine anlatmayan gençler olabilmektedir. Aynı şekilde aileleri de çocuklarının hayatını ve yaptıklarını takip etmekte zorlanan, özellikle bilgisayarda hangi sitelere girdiğini, bu sitelerde ne kadar vakit geçirdiğini bilmedikleri çocuklar olmaktadır.

Haberin Devamı

Bir sistem dahilinde çocuk ve gençleri esir alan, onları nerdeyse hipnotize ederek kendi istedikleri gibi yönlendiren böyle oyunlar belki giderek artacak ve toplumu tehdit eden bir güç haline gelebilecek. Bu yüzden bizler aileler olarak duyarlı olmalı, çocuklarımızın yaşantısı hakkında bilgi sahibi olmalı ve onların yaşantısını takip etmeliyiz. Bu paranoya düzeyine dönüşmemeli ama çocuklarımızın yaptıklarından haberdar olmazsak( bu bilgisayar programı olmaz, başka kötü niyetli insanlar da olabilir) bizler sonrasında pişmanlık duyabiliriz.

Çocuk ve gençlerimizi korumak tüm toplumun, devletin görevi olmakla birlikte bu konuda her bireye görev düştüğü kanaatindeyim.

Arkadaşlarının durumundan kaygılanan çocuklardan, öğrencisinin son günlerde değiştiğini fark eden, onu uykusuz, dalgın ve kendi dünyasına kapanmış gören öğretmenlere kadar hepimiz hepimizden sorumluyuz diye düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları