Bardak taşınca ne oluyor?

Bardağın dolduğunu hissettiğimiz zaman çok daha dikkatli olmalıyız.

Haberin Devamı

Son günlerde birçok danışanımdan duyuyorum: “Şu olayı yaşadım dayandım, şu olayı yaşadım üzüldüm yıkıldım ama gene ayakta durdum ama üstüne bir de bunu yaşayınca artık dayanamadım ve bardak taştı.”

Peki bardak taşınca ne oluyor?

Uykular bozuluyor, sinirler geriliyor, en ufak bir şeyde tepki vermeye başlıyor ve bakıyoruz ki bütün bunların sebebi küçücük bir şey. Aslında küçük bir şey bunlara sebep olmuyor, sadece bardağı taşırıp tüm birikimlerin birleşerek ruhsal bir kasırga oluşturmasına neden oluyor. Bu ruhsal kasırga da karşısına gelen her şeyi silip süpürüyor. Bu yüzden bardağın dolduğunu hissettiğimiz zaman çok daha dikkatli olmalıyız.

Öyle ki canımızı sıkacak olaylardan ve kişilerden uzak durmalı, sevdiğimiz konulara yönelmeli, kendimizi biraz şımartmalı ve mümkün olduğunca üstümüzdeki olumsuz birikimi azaltmalıyız. Ancak böyle olduğu zaman tahammül gücümüzü yukarı taşır, olaylar karşısında daha toleranslı olur ve baş etme gücümüzü yüksek tutabiliriz. Bunu yapmazsak ufacık bir hamlede bardak taşar ve bizler de mutsuz ve öfkeli oluruz. Sinirimizi sevdiklerimizden çıkarır ve sonra pişmanlık yaşarız. Aman dikkat!

Yazarın Tüm Yazıları