Ailenizle birlikte dışarı çıktığınızda ne yaparsınız?

Hürriyet Aile'nin yaptığı anket sonucunda "Ailenizle birlikte dışarı çıktığınızda ne yaparsınız?" sorusuna cevap verenlerin yarısına yakını % 40 oranında alışveriş merkezine gittiğini belirtmiş.

Haberin Devamı

Hürriyet Aile'nin yaptığı anket sonucunda "Ailenizle birlikte dışarı çıktığınızda ne yaparsınız?" sorusuna cevap verenlerin yarısına yakını % 40 oranında alışveriş merkezine gittiğini belirtmiş. En az oranda verilen cevap ise % 1 ile konsere gitmek olmuş. Bu oranların gerçek hayata çok yakın sonuçlar olduğuna inanıyorum.

Büyük şehirlerde alışveriş merkezleri artık hafta sonlarının ailecek geçirildiği en gözde mekanlar haline geldi. Tüm bir hafta boyunca zaten çok fazla tabiat ve doğa ile bir araya gelmeyen aileler hafta sonlarını da bu beton bloklarda geçirmeyi tercih etmektedir. 

Alışveriş merkezlerinin bu kadar çok tercih edilmesinde seyretmeyi seven toplum oluşumuzun etkisi çok büyük. Bunun yanında herkese hitap eden yapıları gereği çoluk-çocuk, genç-yaşlı herkesi bir araya getiren mekanlardır.

Haberin Devamı

Ailenizle birlikte dışarı çıktığınızda ne yaparsınız

Ailecek gidildiğinde imkanlar ölçüsünde yemek yenmekte, seviliyorsa sinemaya girilmekte ama en çok da saatlerce o vitrin senin bu vitrin benim gezilmektedir.

Çocukları mümkün olduğu kadar oyuncak mağazalarının önünden geçirmemeye, buna engel olunamıyorsa da en az alışverişle kurtulmaya çalışılmakta ama herkes az ya da çok ekonomisi elverdiğince bir şeyler almakta ya da tüketmektedir.

Tüketim toplumunun bir bireyi olarak bu yaşanırken daha önemlisi evde televizyon karşısında yaşanan olayın alışveriş merkezlerinde mağazaların önünde yaşanmasıdır. Birlikte ama farklı uğraşlarda bireyler olma özelliği öne çıkmakta tüm gün birbirimize özel bir şeyler konuşmadan geçirmek mümkün olmaktadır.

Parkta ya da caddede yürüme oranı bunun yarısından bile düşük çıkıp %19'u geçmemektedir. Tüm bir hafta boyunca evden çıkamayan, birbirine vakit ayıramayan aieleler göz önüne getirildiğinde bunun çok düşük bir rakam olduğuna inanıyorum.

Bütün bunlar bir arada ama birbiriyle iletişim kurmak yerine dış dünyaya yönelen aile bireylerinin birbirlerine yabancılığını arttırmakta, indirimlerin % kaça indiğini bildikleri halde birbirlerinin nelerden hoşlanıp nelere bozulduklarını bilemez bir halde yaşamalarına neden olmaktadır.

Haberin Devamı

Sonuçta alışveriş merkezlerine de gidelim ama birbirimizle vakit geçirip bir araya gelip doğanın içinde olacağımız ortamları da pas geçmeyelim.

Buna da çok ihtiyacımız olduğu kanısındayım.

Yazarın Tüm Yazıları