5 adımda dostlarınızdan kurtulun!

Dostlarınızdan kurtulmak istiyorsanız yapacağınız ilk iş onları aramamaktır. Arada sırada sizi arayıp kendisini aramadığınızı, sizden hiç haber alamadığını söylerse de mutlaka üste çıkın. Onun suçlu olduğunu, sizin hiç vaktinizin olmadığını söyleyin.

Haberin Devamı

Karşı tarafı şuçlayın

Dostlarınızdan kurtulmak istiyorsanız yapacağınız ilk iş onları aramamaktır. Arada sırada sizi arayıp kendisini aramadığınızı, sizden hiç haber alamadığını söylese de mutlaka üste çıkın. Onun suçlu olduğunu, sizin hiç vaktinizin olmadığını söyleyin. Karşınızdakini ne kadar suçlar ve üste çıkarsanız onun sesinin çıkmadığını göreceksiniz. Bu yüzden ilk adım karşı tarafı suçlamaktır.

Bir hatasını yüzüne vurun

İkinci ve bir diğer önemli adım için sizi inatla arayan ve dosluğunuzu sürdürmek isteyen dostunuzun daha önceden yaptığı bir hatasını yüzüne vurun ve o hatasına çok bozulduğunuz için onu affedemediğinizi söyleyin. Bu da etkili bir yöntem olup karşı tarafta suçluluk etkisi yaratacak ve diyecek bir lafı olmayacaktır. Hatta suçluluk duygusu ile bir süre daha peşinize düşecek ve sonra hepten bırakacaktır.

Haberin Devamı

Çevrenizdeki insanlarla onun hakkında olumsuz konuşun

Üçüncü adım olarak çevrenize onun hakkında olumsuz laflar söyleyin. Onu küçük düşürecek, insanların tasvip etmeyeceği, hakkında kötü düşüneceği olayları anlatın, olmasa da yaratın. Mutlaka kulağına gidecek ve size öfke duyacaktır. Bunlar kulağına gidip sizi aradığında ise sonuna kadar inkar edin ve sizi çekemeyenlerin uydurduğunu, kendisini ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin.

Ortak dostlarınızı hayatınızdan çıkarın ve onlarla geçmişinizi unutun

Dördüncü adım olarak onunla ilgili geçmişinizi unutun ve ortak dostlarınızı hayatınızdan silin. Böylelikle o, hayatınıza hiç girmemiş gibi hissedeceksiniz. Onunla yaşadığınız güzel anıları hatırlayıp içinizin sızlama ihtimaline karşı kendinizi garantiye almak için onunla olan eski fotoğraflarızı da silin ya da yırtın. Böylelikle onunla ilgili geçmişinizden hiçbir iz kalmayacaktır. 

Ruhunuzu temizleyin

Beşinci ve son adım olarak ruhunuzu ondan tamamen arındırın. Sık sık geçmişte yaptığı yanlışlarını düşünerek olumsuz duygularınızı bileyin, yanılıp da olumlu duygular aklınıza gelirse bunları kafanızdan atmak için daha çok çaba gösterin. Mutlaka işe yarayacaktır.

Haberin Devamı

Tabii yazının sonunda "Neden dostlarıma böyle yapayım ki?" diyebilirsiniz. Birçoğumuzun fark etmeden yapıp sonra "Beni niye aramıyor, ne vefasızmış" dediğimiz dostlarımızı bu hale nasıl getirdiğimizi bir düşünelim diye bunları yazdım.

Fark etmeden onları kırıyor, dostluklarımızı bitiriyoruz, sonra da "Neden böyle oldu?" diye düşünüyor ve bir anlam veremiyoruz.

Bu yazıyı okuyarak belki dostlarımıza karşı davranışlarımızı daha bilinçli bir şekilde gözden geçiririz diye düşünüyorum.

Dostlarınızı kaybetmek istemiyorsanız, yukarıda yazılanların hiçbirini yapmayın, belki hala geri kalanları kurtarabiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları