Rayka Kumru
Rayka Kumru
Rayka Kumru

3 boyutlu klitoris

Acaba vajinal sanılan orgazm da aslında klitoral orgazm mı?

Haberin Devamı

Çocuklarımızın daha iyi, kapsamlı, bilimsel olarak doğru ve yaşa uygun cinsellik eğitimi almaya ihtiyacı var.

3 boyutlu klitoris maketi başlamak için güzel bir adım! Eğitimlerimde yoğun ilgi gören bu üç boyutlu basılmış klitoris yetişkinleri bile çoğu zaman hayranlığa uğratıyor.

Bu sene itibariyle Fransa'daki ilkokul ve ortaokullar cinsellik eğitimi sınıflarında anatomik olarak doğru olan, 3 boyutlu yazıcılardan basılmış klitoris maketini kullanmaya başladılar.

3 boyutlu klitoris

Bazı ebeveynler çocuklarının cinsel organları bu kadar yakından incelemesini garip karşılasa da aslında sağlığın bir parçası oldukları için derslerin de bir parçası olmaları gayet doğal.

Fransa'nın kültürel yapısı ve dolayısıyla cinsellik konusuna hem aile içinde hem de aile dışındaki bakışı bizden biraz farklı. Ama ihtiyaçlar aynı!

Haberin Devamı

Avital Norman Nathman, kendi yazısında şöyle açıklıyor. Orjinal yazıyı okumak için tıklayın!

"Oğlum cinsel eğitimle ilk karşılaştığında 3 yaşındaydı. Küçük çocukları olan birçok ailede olduğu gibi, bizim evde de tuvalet kapılarının açık olması kuralı vardı. Yani bir gün ben tuvaletteyken oğlum ya da eşim ellerini yıkamaya, dişlerini fırçalamaya veya az önce açtıkları bir konuyla ilgili konuşmayı devam ettirmeye girdiklerinde bu beni şaşırtmazdı.

Büyüdükçe kafasındaki soru işaretleri de büyüdü. Eşim ve ben sabırla, uygun şekillerde sorularına cevap vermeye çalıştık. Ona okuyup kendi vücuduyla ilgili daha detaylı bilgi edinebileceği kitaplar aldık. Cinsellikle ilgili hiçbir şeyin iğrenç, ayıp ya da utanç kaynağı olmadığını öğrettik. Cinsel organlarının diğer organlarından farkı olmadığını, onların da kol gibi, kulak gibi isimlerinin ve işlevlerinin olduğunu duyarak büyüdü. Cinsel organların isimlerini de diğer organlar gibi rahatça kullandı.

Aslına bakarsanız 3 boyutlu klitoris modelinin derslerde kullanılacak olması beni hiç telaşlandırmıyor. Aksine çok seviniyorum. Bana göre biyoloji derslerinde sınıfın tavanından sarkan iskelet modellerinden hiçbir farkı yok. Çocukların keşfetmesi ve öğrenmesi için bir organ daha... Ayrıca kız ve erkek çocuklarına klitorisi öğretmek bana göre çok özel. Çok uzun süre bilinmezliğin bir parçasıyken, alay konusu olan, şehir efsanelerinde çokça bahsi geçen klitoris bence doğru şekilde tanıtılmayı çoktan hak etti!"

Haberin Devamı

KLİTORİS MAKETİ NEDEN BU KADAR SES GETİRİYOR?

Peki asırlardır insan anatomisine dair bu kadar araştırma yapılıyorken, klitoris maketi neden bu kadar ses getiriyor? Neden insanları hala  şaşırtabiliyor neredeyse insanların %50'sinde olan bu organ? Çünkü cinselliğe dair araştırmalar yaygın olsa da, son dönemlere kadar araştırmaların çoğu erkekler tarafından yapılıyor, ya da bizler sadece bu araştırmaların sonuçlarından haberdar oluyorduk. Klitoris dışardan görünün minik bir organ olabiilir, fakat aslında vajina duvarının iç kısmında kalan iki tane kastan kanada sahip, bu da klitorisin hangi şekillerden kadınların ya da kadın anatomisine sahip kişilerin cinsel organlarından haz aldığı konusunda bize farklı bir bakış açısı sağlıyor ve bir çok bilinmeyene de açıklık getiriyor.

Haberin Devamı

VAJİNAL SANILAN ORGAZM DA ASLINDA KLİTORAL Mİ?

Şu herkesin duyduğu vajinal orgazm, klitoral orgazm meselesine Freud'dan sonraki bilim insanları açıklık getirmiş olsa da, hala günümüzde bu iki farklı orgazm tipinden bahsediliyor. Klitorisin maketi, "vajinal sanılan orgazmlar da mı aslında klitoral orgazm?" sorusunu sordurtuyor. En neticesinde haz, orgazm çok tartışılan ve idealleştirilen deneyimler, fakat nereden ve nasıl kaynaklandığından çok, deneyimlenişi önemli. Yani vajinal, klitoral ya da anal, çok bir önemi yok, yeter ki tarafların onayı olsun ve kişiler, cinsel haklar beyannamesinde belirtildiği gibi, haklarından ve cinsel sağlıklarını ilgilendiren konulardan haberdar olsun...