"Doktor Amca"dan ilk merhaba

Bugüne kadar Hürriyet Aile'nin uzmanları arasında yer alarak sizlerden bana gelen kıymetli sorularınıza yanıtlar vermeye çalıştım.

Haberin Devamı

Merhaba sevgili Hürriyet Aile okurları,

Bugüne kadar Hürriyet Aile'nin uzmanları arasında yer alarak sizlerden bana gelen kıymetli sorularınıza yanıtlar vermeye çalıştım. Hakikaten öyle ilginç ve güzel sorular geldi ki , bazen bütün bildiklerimi bir tarafa bırakarak , o konulara yeniden göz atmak ve yeniden öğrenmek ihtiyacını duydum. “Bilgi dolu ilgi”nizden dolayı tüm Hürriyet Aile okurlarına teşekkür ederim.

Değerli Hürriyet Aile Yazı İşleri Müdürümüz Sedef Batı Hanımefendi benden sitemizde devamlı yazı yazmamı istediği zaman, gerçekten tereddüt ettim. Çünkü bu sayfalar büyük bir ciddiyetle hazırlanıyor ve yayınlanıyor. Buraya yazılacak her yazının doğruları hiç eğip bükmeden, saptırmadan ve olduğu gibi anlatması gerekiyor. Bu da ciddi bir efor gerektiriyor.

Haberin Devamı

Artık toplumumuz belli bir bilgi düzeyine ulaştı. Yine de şu konunun altını kuvvetle ve kalın çizgilerle çizmem gerekiyor. Bu bilgilerin ciddi olmayan internet siteleri veya sırf yer doldurmak için hazırlanmış bazı yazılı basından elde edilmesi , siz sevgili okurlarımızı yanılgıya düşürüyor. Gün geçmiyor ki sevgili anne babalar , bu sözü geçen kaynaklardan elde ettikleri yanlış bilgilere göre davranıyorlar ve sonuçta en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız bundan büyük zararlar görüyorlar.

Bir de son zamanlarda somut tıbbi gerçeklerin ilgi görmediği ve belki de klasik tıbbın maddi getirisi olmadığı yanlış kanısı ile davranan bazı meslekdaşlarımız da deontolojik ve etik konuları bir tarafa bırakarak okurlarımızı yanıltıyorlar. Maalesef bunu önleyecek ciddi bir hukuki düzenleme de yok.

İşte bu büyük sorumluluğu üstlenerek ve şimdilik ayda iki kere ve her defasında sizlerin ilgisini çeken popüler, popüler olduğu kadar da önemli konuları ele alacağım. Yanlışları ve tabiî ki beraberinde doğruları da anlatacağım. Bunu yaparken 40 yıllık çocuk hastalıkları bilgi ve deneyimlerime ek olarak , son ve doğru olan yayınları tarayacak ve en doğru olanları sizlere sunmaya çalışacağım.

Gelecek yazıda özellikle Astma hastalığının nasıl bir hastalık olduğunu, ne zaman astım denebileceğini, tanısının nasıl konabileceğini ,tedavisini ve tedavi ve uygulamalardaki yanlışları anlatmaya çalışacağım. 

Haberin Devamı

Bana sorularınızı bu linke tıklayarak gönderebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları