Saç dökülmesi artık sorun değil

İşlem görmüş, yıpranmış ve canlılığını kaybeden saçlarımız ise yorgun düşüyor ve dökülmeye başlıyor.

Haberin Devamı

Yüzyıllardan bu yana kadınların saçlarıyla başları hep dertte olmuştur. Kendilerine en uygun modeli bulmak ya da tarz yaratmak adına kazınan, boyanan, uzatılan, perukla kapatılan saçlar yüzünden maalesef ki saçlarımız doğallığını zamanla kaybediyor. Bu kadar işlem görmüş, yıpranmış ve canlılığını kaybeden saçlarımız ise yorgun düşüyor ve dökülmeye başlıyor. Bugünkü yazımda sizlere saç dökülmesinin nedenlerinden ve tedavi yöntemlerinden bahsedeceğim.

Saç dökülmesinin nedenleri

Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Bunun için bazı testler gerekecektir. Bu testler sonucunda gerekli durumlarda ağızdan ilaç takviyesi, kullanılacak şampuan tavsiyesi ve uygun olan tedavi protokolleri kişinin problemine göre hazırlanmaktadır. Saç dökülmesi, mevcut olan saçlarınızın yeniden canlandırılması tedavisinde, saç mezoterapisi, prp uygulaması, saç roller stamp ve dermapen uygulamaları yapılmaktadır. Bütün saç tedavileri öncesinde özel anestezik sprey uygulanarak seansların daha konforlu geçmesi sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

Saç mezoterapisi uygulaması

Saç dökülmesini durdurmak, azaltmak, var olan saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışını aktif hale getirmek için belli periyotlarda saçlı deriye uygulanan bir tedavi şeklidir. İşlem ortalama 8-10 seans, her seans 25-45 dakika sürecek şekilde özel saç mezoterapisi iğnesi ve özel ilaç karışımları ile yapılmaktadır. Seanslar haftalık ya da 15 gün periyotlarla yapılmaktadır. Tüm dünyada saç dökülmesini önlemek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları, bölgesel olarak küçük dozlarda özel iğneler ve özel bir teknikte cilt içine verilir. Derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç süratle etkisini gösterir.

Saç prp uygulaması

Prp uygulaması; saç dökülmesi, cansız saçlar, var olan saçın kalitesini arttırmak, saç çıkışını aktif hale getirmek için tercih edilen bir diğer uygulamadır. Bu uygulama için kişiden yaklaşık 10-15 cc kan alınır ve özel bir kit içinde santrifüj ile ayrışıma geçilir böylece prp elde edilir. Bu trombositten zengin plazma hücreleri tedavi etmekte çok etkili olan büyüme faktörlerini, kök hücreleri, proteinleri barındırır. Bu elde edilen plazma saçlı deriye ufak iğneler ile yüzeysel enjeksiyon (napaj) tekniği ile verilerek işlem tamamlanır. Prp uygulaması 3-4 hafta aralıklarla kişinin problemine göre 4-6 seans uygulanmaktadır. Bu uygulama saç mezoterapisi ile kombine olarak da yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Saç roller stamp ve dermapen uygulamaları

Saç mezoterapisi ve saç prp uygulamasında enjeksiyondan çekinenler bu uygulamalar, roller stamp ve dermapen yöntemleri ile de uygulanabilir. Üzerinde çok sayıda kılcal iğneler bulunan kaleme benzer bir cihazla ya da silindir şeklindeki aparatla deride çok sayıda mikro kanallar açarak mezoterapi ya da prp içeriğinin cilt altına gönderilmesi işlemidir.
Uygulanılacak tedavi ve seans sayıları kişinin problemine göre değişmektedir. Daha detaylı bilgi almak için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Güzelliğinize…

Yazarın Tüm Yazıları