Koltuk altı kararması sizi mutsuz etmesin

Kadınların özellikle de yaz aylarında kısa kollu kıyafetler tercih edememelerinin başlıca nedenlerinden olan kol altı kararması ciltte çoğunlukla kalıtsal olan aşırı pigmentasyon problemidir.

Haberin Devamı

Kadın ve erkeklerin ortak dertlerinden biri de koltuk altı kararmasıdır. Özellikle güzelliğine düşkün kadınların kendilerine yakışan kıyafetleri tercih etmelerinin önündeki en önemli engellerden biridir. Neden mi? Çünkü koltuk altında oluşan kararma kadınların kollarını istedikleri gibi hareket etmemelerine neden olurken, kendilerini köşe bucak saklamak zorunda bırakıyor.

PEKİ, NEDİR BU KOLTUK ALTI KARARMASI VE NASIL ÇÖZÜLÜR?

Koltuk altı kararması sizi mutsuz etmesin

Kadınların özellikle de yaz aylarında kısa kollu kıyafetler tercih edememelerinin başlıca nedenlerinden olan kol altı kararması ciltte çoğunlukla kalıtsal olan aşırı pigmentasyon problemidir. Özellikle kadınlık hormonlarının etkisiyle koltuk altı dışında bacak arasında, genital bölgede ve göbek kısmında da görülebiliyor. Öte yandan sık sık deodorant kullanımı, kol altındaki tüy sorunu nedeniyle epilasyon cihazının sık sık kullanılması, aşırı derecede sıcak ağda kullanımı koltuk altı kararmasının nedenleri olarak gösterilebilir.

Haberin Devamı

Esmer tene sahip kadınlarda ve erkeklerde daha dikkat çekici bir hal alan koltuk altı kararmasının önlenebilmesi için öncelikle bir uzmana başvurmak gerekir. Koltuk altı kararmasının asıl nedeni uzman tarafından belirlendikten sonra çözüme geçilmelidir. Eğer koltuk altı kararmasının nedeni herhangi bir hastalık ise bu hastalık tedavi edilmelidir. Ancak kıllanmayı gidermek için hatalı işlemlerin ardından da kol altı kararması görülebilir. Bunu önleyebilmek için lazer yöntemle epilasyon yapımı başarılı bir şekilde çözülebilir. Lazer yöntemi sık sık yapılmadığı için kol kararmasının önüne geçilmiş olabilir. Kimyasal peeling uygulamak da bu sorunun çözümü olabilir.

KİMYASAL PEELİNG KOLTUK ALTI KARARMALARINA YARDIMCI OLUR

Koltuk altı kararması sizi mutsuz etmesin 

Koltuk altı kararmalarının çözümlerinden biri de kimyasal peelingdir. Kimyasal peeling leke tedavilerinde uygulanan bir cilt soyma işlemidir. Deriye kimyasal solüsyon sürülerek, epidermis soyulur, derinin düzeltilmesi amacı ile kullanılır. Kimyasal peelingler cilt problemine göre yüzeysel, orta ve derin olarak sınıflandırılır. Yüzeysel ve orta derinlikteki uygulamalar daha sık yapılmaktadır. Yüzeysel olan peeling uygulamaları haftada bir uygulanabilirken, orta derecedeki kimyasal peelingler 3-6 ay aralıkla uygulanabilmektedir. Yüzeysel peeling uygulamaları yapılırken kişi hafif bir batma duygusu hisseder. Anestezi gerektirmeyen bir uygulamadır. Peeling uygulaması düzenli olarak yaptırıldığında cilt canlı ve parlak bir görünüme kavuşur.

Haberin Devamı

LAZER TONİNG KOLTUK ALTI KARAMASINA KARŞI OLDUKÇA ETKİLİ

Koltuk altı kararması sizi mutsuz etmesin 

Spektra özelliği olan lazerle yapılan karbon peeling veya tüm dünyada bilinen diğer adıyla lazer toning başarılı sonuçlar veriyor. Uygulama, işlemin sonunda bile kısa sürede gözle görünür bir etki sağlıyor. Bu işlemle lekelerin yok olmaya başladığını, gözeneklerin sıkılaşıp cildin ışıl ışıl parladığını görmek mümkün. Uygulama öncesi cilde karbon losyon sürülür, 15-20 dakika beklenir. Yapılan lazer atışları ile ısınan karbon partikülleri cilt gözeneklerine gönderilir. Bu etkiye sahip birinci dereceden biyokimyasal termal etki denilir. Böylece cilt hücrelerinin yenilenmesi uyarılır. Uygulama 10-15 günde bir, 4-6 seans şeklinde yapılır. İşlem sonrasında da günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu iki uygulama dışında bazı leke açıcı enjeksiyonlar da uygulanabilir, koltuk altı kararmasına neden olan pigmentleri baskılayıcı kremler de kullanılabilir. Koltuk altı kararmasında başarılı sonuçlar uzman ellerde gözlemlenebilir. Siz de kol altı kararmasından şikayetçiyseniz bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Güzelliğinize... 

Yazarın Tüm Yazıları