Gözenekleri sıkılaştırmak için neler yapılmalı?

Gözenekler genellikler yağlı ciltlerde ve siyah noktaları olanlarda görülüyor ve yağ atıkları gözeneklerde toplanıyor. Tüm bunlar ise gözenek genişlemesine sebep oluyor.

Haberin Devamı

Her insanın cildi yaşına göre farklılıklar gösterir. Hangi yaşta olursak olalım cildimizin her zaman pürüzsüz olmasını isteriz. Fakat yanaklarımızda, alnımızda ve çenemizde birçok nedenden dolayı oluşan geniş gözenekler, kimi zaman bizi oldukça rahatsız etmektedir.

Bu gözenekler genellikler yağlı ciltlerde ve siyah noktaları olanlarda görülüyor ve yağ atıkları gözeneklerde toplanıyor. Tüm bunlar ise gözenek genişlemesine sebep oluyor. Büyük gözenekli deri estetik amaçla tedavi edilebiliyor. Ancak gözenekleri yok etmek mümkün değildir, tedavide amaç gözenekleri sıkılaştırmak ve küçültmek olmalıdır.

Gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılan yöntemler

FRAKSİYONEL KARBONDİOKSİT (CO2) LAZER UYGULAMASI

Gözenekleri sıkılaştırmak için neler yapılmalı

Haberin Devamı

Fraksiyonel lazer ışınları ile derinin sıcaklığı arttırılıyor ve buharlaşma sağlanarak derinin üst tabakası soyuluyor. Derinin üst tabakasının yani epidermisin kontrollü bir şekilde soyulmasını, yaşlanmış, hasarlanmış deri yüzeyinin yeni ve pürüzsüz bir cilde bırakılmasını sağlıyor. Uygulamadan 1 hafta sonra ciltte sıkılaşma gözleniyor ve gözeneklerin görünümünde sıkılaşma fark ediliyor. Uygulama sonrası yeni geliştirilmiş fraksiyonel co2 lazer ile ince kir gibi bir kabuk oluşmakta ve kişi sosyal hayattan çok uzaklaşmıyor. Uygulama 1-1,5 ay aralıklarla yapılıyor. Fraksiyonel co2 lazer sonrası kendi kanınızdan elde edilen PRP solüsyonu cilde sürülüyor ve işlem sonrası konfor artıyor. Böylece iyileşmeniz çok kısa bir zaman alıyor. Bununla birlikte lazerin oluşturabileceği yan etkiler de ortadan kaldırılıyor.

ALTIN İĞNE (FRAKSİYONEL RADYO FREKANS) UYGULAMASI

Gözenekleri sıkılaştırmak için neler yapılmalı

Cildin üst tabakası mikro iğnelerle uyarılıyor ve bu alt tabakaya etkilerin iletilmesine yardımcı oluyor. Cildin alt tabakasına fraksiyonel radyo frekans enerjisi ve etkisi verilerek kolajen dokusunun yenilenmesi sağlanıyor. Radyo frekans etkisiyle uyarılan kollajenler ciltte ve gözenekte sıkılaşma etkisi oluşturuluyor ve mevcut gözeneklerde daralma sağlıyor. Böylece sıkılaşan ciltteki gözenek açıklığı tedavi edilmiş olunuyor. Fraksiyonel radyo frekans cildimizi gençleştirirken aynı zamanda cilde diğer sistemlere nazaran daha az hasar veriyor, uygulama sonrası iz ve leke riski oluşturmuyor. Yüzde uzun kızarıklık, ödem ve işlem sonrası yanık gibi etkiler yaratmıyor.

Haberin Devamı

Q SWİTCH ND-YAG LAZER İLE KARBON PEELİNG VE LAZER TONİNG UYGULAMALARI

Gözenekleri sıkılaştırmak için neler yapılmalı

Gözenek tedavisinde cildin temizlendikten sonra uygulama yapılacak bölgeye bir karbon sürülüyor. 10 dakika kadar bekleniyor ve ardından bölgeye gönderilen lazer enerjisi yağ bezlerine ulaşmış karbon partikülleri tarafından emiliyor ve patlatılıyor. Bu lokal ısı artışı kollajen sentezini uyarıyor. Böylece oluşan ses dalgaları da gözeneklerin refleks olarak küçülmesini sağlıyor.

Cilt durumuna göre karbon uygulaması yapılmadan da Q switch Nd-Yag ile bütün yüz taranarak lazer toning işlemi yapılıyor. Q switch Nd-Yag ile işlem sonrası ciltte hafif bir pembelik dışında kabuklanma, kızarıklık gibi etki görülmüyor. Böylece sosyal hayatınıza da kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

GÖZENEK TEDAVİSİNDE ROLLER STAMP VE DERMAPEN UYGULAMASI

Gözenekleri sıkılaştırmak için neler yapılmalı

Gözenek tedavisinde lazer tedavilerinden çekinenlere roller stamp ve dermapen uygulanabiliyor. Roller stamp ve dermapen uygulaması, üzerinde çok sayıda kılcal iğneler bulunan kaleme benzer bir cihazla ya da silindir şeklindeki aparatla deride çok sayıda mikrokanallar açarak cildi besleyen, gözeneği sıkılaştıran vitamin kokteyli veya PRP içeriğinin kanallardan cilt altına gönderilmesi işlemidir. Bu uygulama cilt altındaki kollajen, hyaluronik asit, fibronektin, elastin üretimini hızlandırıyor. Bu da taze ve yeni cilt gelişimini tetikliyor. Yine aynı şekilde uygulama, cildin elastikiyetini artırıyor ve gözeneğin küçülmesini sağlıyor.

MEYVE ASİTLİ PEELİNGLER

Gözenekleri sıkılaştırmak için neler yapılmalı

Meyve asitli peeling uygulamaları genelde güneş hasarı sonrası oluşmuş ince ve kalın çizgilerin hafifletilmesine, cilt yumuşaklığının artırılmasına, sivilce izlerinin hafif ve orta düzeye indirilmesine, ciltteki lekelerin düzeltilmesine, cildin doğal parlaklığının artırılmasına, cildin gözeneklerinin küçültülmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. En çok glikolik, laktik ve meyve asitlerini içeren alfa hidroksi asitleri ( AHA),beta-hidroksi asitler(BHA) ve jessner tercih ediliyor. AHA, meyvelerden ve diğer besinlerden elde edilen doğal asitlerdir. Alttan yeni deri hücre yapımını uyardığı için sanılanın aksine deri incelmiyor, üsteki kaba ve pürüzlü deri kayboluyor. Böylece daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz, gözenekleri sıkılaşmış yeni bir cilt oluşuyor.

Haberin Devamı

Peelingler, cilt problemine göre yüzeysel, orta ve derin olarak sınıflandırılıyor. Yüzeysel ve orta derinlikteki uygulamalar daha sık yapılıyor. Derin peeling uygulamalarının yerine genellikle fraksiyonel karbondioksit (co2) lazer, altın iğne(fraksiyonel radyofrekans) gibi cilt yenilemeye ve gözenek sıkılaştırılması için tedavi etmeye yönelik sistemler tercih ediliyor. Peeling uygulaması düzenli olarak yaptırıldığında cilt canlı ve parlak, gözenekler daha sıkılaşmış bir görünüme kavuşuyor.

MEDİKAL CİLT BAKIMLARI

Gözenekleri sıkılaştırmak için neler yapılmalı

Ölü derinin atılması, düzenli temizlik ve peeling yapıcı ürünlerin etkisiyle artıyor ve gözenekler temiz kalıyor. Düzenli medikal cilt bakımı ile gözeneklerin açılması ve yağ ile dolması engellenmiş olunuyor. Deri ve deri altı tabakalarını destekleyecek bakımlar uygulanmalıdır. Deri ve deri altını medikal bakımlar, jet peeling, oksijen terapi, cryo elktroporasyon gibi sistemlerle desteklemeliyiz. Medikal cilt bakımlarını düzenli olarak ayda bir defa yapılmasını önermekteyiz. Medikal cilt bakımlarıyla, cilt yapısına uygun ürün kullanımıyla gözenek genişlemeleri ve cilt sağlığınız korunabiliyor.

Haberin Devamı

Uygulanılacak tedavi ve seans sayıları kişinin cildindeki probleme göre değişmektedir. Uygulanılacak tedavi protokolüne göre net ücretlendirme doktor muayenesinden sonra belirlenebilmektedir.

Güzelliğinize… 

Yazarın Tüm Yazıları