Eyvah yaz geliyor!

Aç kalarak yağdan kaybedemezsiniz...

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının yükselmesi yaz mevsiminin yaklaştığı anlamına gelir. Ancak bu zamana kadar sizler de yaz için birçok plan yaptınız. Bu plan kapsamına spora gitmeyi, diyet yapmayı ve selülitlerinizden kurtulmayı hesap ettiniz ancak olmadı planlar bazı engeller nedeniyle planlarınız yürümedi. Tatile bu kadar kısa bir süre kalmışken vücudunuzu hızlı bir şekilde forma sokmak istiyorsanız işte size birkaç öneri.

Kendinize 6 hafta süre tanıyın. Bu süre içinde bölgesel incelme ve selülit tedavilerinden destek alabilirsiniz. Ancak bu sistemler her ne kadar işe yarasa da beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeden umduğunuzu bulamayacağınız kesin.

Bu hafta sizlere vücudunuzu hızlı bir şekilde forma sokacak bazı sistemlerden bahsedeceğim. Tüm bu sistemlerle birlikte gün içerisinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini de anlatacağım. Her gün mutlaka 8-10 bardak su tüketmeye, gün içinde de mutlaka yeşil çay tüketmeye, saat 4'den sonra meyve dahil şekerli gıdalardan uzak durmaya özen gösterin. Gün içerisin de farkına varmadan içtiğiniz çay kahve içinde ne kadar şeker tükettiğinizi gözden geçirin. Şekeri tamamen bırakamıyorsanız dahi azaltmaya çalışın.

Haberin Devamı

AÇ KALARAK YAĞDAN KAYBEDEMEZSİNİZ

Aç kalarak yağdan kaybedemezsiniz, güne erken başlayıp mutlaka kahvaltı yapmalısınız. Her öğününüzde gereksiz yağlar almamaya dikkat etmelisiniz. Farkına varmadan yemeklere, salatalara, etlere eklenen yağlar, soslar ve tuz ekstra kalori almanızı sağlıyor. Yemeklerinizi tuz yerine baharatlarla tatlandırmanızı tavsiye ederim. Öte yandan küçük bir buzdolabı poşetine gün içerisinde atıştırmak amacıyla alacağınız çiğ badem, fındık, dut kurusu, hurma size enerji verecektir. Tüm bunlara dikkat etmeye başladığınız zaman farkına varmadan kalori miktarınız azalacak ve kilo vermeye başlayacaksınız. Akşam 18:30'dan sonra yemek yememeye çalışın ve melisa çayı, papatya çayı yanında 2 adet kayısı belki sizi oyalayabilir. Bazen bir kase yoğurt, küçük bir salatalıkta açlığınızı kontrol altına almaya yarayacaktır.

Beslenme alışkanlığınızın yanı sıra birçok sistemin bir arada kullanıldığı bir polikliniği ziyaret ederek bölgesel fazlalıklarınız, selülitleriniz, cilt kalitenizdeki sıkıntıları, kısacası sizi mutsuz eden problemlerinizi uzmanınıza danışın. Size gerçekçi yaklaşılmalı sarkmış, aşırı yağlı, çatlaklarla dolu bir göbek için makineler elbette işe yaramayacaktır. O zaman cerrahi uygulamalardan destek alabilirsiniz. Gelelim bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için yapılan uygulamalara.

Haberin Devamı

SOĞUK LİPOLİZ NEDİR

Birbirinden bağımsız, aynı anda çalışabilen, iki başlığı olan bir cihazdır. Cihazın özel başlıkları uygulama yapılacak olan bölgeye yerleştirilir, vakum etkisi özelliği ile birlikte subkutanöz (deri altı) dokuyu kavrar ve seçici krio-teknolojisi sayesinde o bölgeyi soğutur. İşlem süresi 60 dakikadır. Doymuş yağ asitleri bakımından zengin olan, deri altı yağ hücreleri, soğuğa karşı hassastırlar. Bu hassaslık özelliği nedeni ile yağ dokusuna soğutma uygulandığında, soğuk lipoliz çevre dokulara zarar vermeden adipositlerin doğal olarak elimine edilmesine yardımcı olur.

Soğuk etkisi ile büzülen yağ hücreleri lenfatik sistem tarafından vücuttan atılır. İşlemin etkisi 20 gün sonra ortaya çıkmaya başlar asıl etkiyi görmek için 2-3 ay beklemek gerekir giderek inceliyor olmak sizi mutlu edecektir. Bu işlem öncesi kişi bekleme süreci öncesinde de incelmeyi gözlemlemek istiyorsa ultraporasyon, laser lipo uygulanabilir. Akustik şok dalga terapisi, radyofrekans gibi uygulamalar ile kombine çalışılabiliyor.

Haberin Devamı

İĞNEDEN KORKMAYANLAR İÇİN AQUALYX MANIN

Bu sistem iğneden korkmayanlar için. Anhidro-l-galaktoz asit sodyum içeren mikrojelatin bazlı vücutla barışık sıvı bir çözeltidir, sorunlu bölgelere 21 gün aralıklarla 3 seans önerilir. İşlem özel kanül ile problemli bölgeye tek noktadan girilerek yapılır. Göbek, basen, bacaklar, gıdı, popo, bel çevresi, kollar gibi alanlara yapılır.

KADINLARIN KORKULU RÜYASI SELÜLİTLERE HIZLI VE ETKİLİ BİR YÖNTEM

Kadınların korkulu rüyası selülitlerde hızlı ve etkili sonuçlar için en başarılı sistemlerin başında akustik şok dalga tedavisi yer alır. AWT selülitin başlıca iki nedeni üzerine etki gösteren bir uygulamadır. Cilt altında fibröz septa denilen iplikçik tutamları vardır. Fibröz septalar bağ dokusundan oluşur ve yağ dokuları arasında bulunurlar. Bu yapılar kadınlarda deriye dik yer alırlar ve yapıları bozulup elastikiyetlerini kaybedince deriyi içe doğru çekerler. Böylece çukurluklar ve tümseklerin oluşmasına yol açarlar. Şok dalgaları hem fibröz septa ve yağların alt dermis içinde oluşturduğu çıkıntılar üzerinde etki gösterirken, hem de üretilen şok dalgaları deriden ve yağlardan geçerek fibröz septaların, yüksek titreşim dalgalarının gücüyle tahrip ederek parçalanmasına yol açarlar ve deriyi serbest bırakırlar. Bu sayede daha düzgün bir yüzey oluşmasını sağlayarak portakal kabuğu görüntüsünü ortadan kaldırırlar.

Haberin Devamı

AWT aynı zamanda dermisin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına da yardımcı olur. Ultrason görüntüleri sayesinde tedaviden sonra cildin yeni kollajen oluşumu ile kalınlaştığı ve kalitesinin arttığı görülür. Uygulama hafta da 2 kez 8-10 seans uygulanır.

Selülit tedavilerin de radyofrekans, mezoterapi, vakum ve lazerle çalışan sistemler de kullanılır.

Yazarın Tüm Yazıları