Dövmelerden kurtulmak mümkün

Dövme sildirmeyi düşündüğünüzde dikkat etmeniz gereken konu...

Haberin Devamı

Hemen hemen herkes dış görünüşüne özen göstermeyi çok seviyor. Bunun için kimimiz zamanının çoğunu mağazalarda ve kuaförlerde harcarken, kimimiz ise zamanını dövmecilerde harcıyor.

Dövmeler, ilk yaptırdığımız zaman oldukça hoşumuza gider. Fakat bazen vücudumuzun çeşitli bölgelerine yaptırdığımız bu dövmelerden sıkılabileceğimizi aklımıza bile getiremiyoruz. Zaman geçtikçe bazen zevklerimiz ve hatta huylarımız bile değişebiliyorken, vücudumuza yaptırdığımız bir dövmeden neden sıkılmayalım? Peki, yaptırdığımız bu dövmelerin artık vücudumuzda kalmasını istemiyorsak bu dövmeleri silmek için neler yapmalıyız?

DÖVMELER NASIL SİLİNİR?

Dövme sildirmeyi düşündüğünüzde dikkat etmeniz gereken konu, özel dövme silme lazerinin kullanılmasıdır. Dövme silme işlemi yaptırdığınız yerde iz ve keloid leke oluşmaması için mutlaka, bu uygulamanın bir hekim tarafından yapılıyor olması gerekmektedir. Birçok lazer sistemi olmasına karşı, FDA onaylı özel dövme silme lazerini tercih edin.

Haberin Devamı

Dövme silme amacı ile kullanılan lazer ışınları, deri yüzeyine zarar vermeden geçerek, deri içindeki koyu renkli dövme pigmentine ulaşıyor. Dövme pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi, ses ve ısıya dönüştürüyor. Bu sayede deri içindeki büyük parçacıklar halinde bulunan pigment açığa çıkan enerji ile çevre dokuya zarar vermeden küçük parçacıklara ayrışıyor. Ayrışan dövme boyası, vücudun bağışıklık sistemi tarafından daha kolay emilerek yok oluyor.

FARKLI RENKLERDEKİ DÖVMELER NASIL SİLİNİYOR?

Farklı renklerdeki dövmelerin silinmesinde, farklı dalga boylarına sahip lazer sistemleri, kullanılıyor. Dövmenin rengine göre dalga boyları kullanılıyor. Örneğin siyah renkli dövme tedavisinde 1064 nm kırmızı renkte ise 532 nm dalga boyu kullanılarak dövme çıkartılıyor. Uygulama öncesi dövmenin bulunduğu alan lokal aneztezik krem ile uyuşturuluyor ve ardından dövmenin rengine göre başlıklar değiştirilerek lazer atışları yapılıyor. İşlem sonrası dövmeli bölge kabarabiliyor. Pomat sürülerek dövmeli bölge birkaç gün nemlendirilmelidir.

Dövme tedavisi sosyal hayatı etkilemiyor. Dövmenin rengi, büyüklüğü ve derinliğine göre seans sayısı değişmekte olup seans aralıkları 3-6 haftada birdir. Siyah renkli ve amatör dövmeler daha kolay çıkarılabiliyor. Lazerle dövme silme uygulamasından sonra leke, iz, skar, oluşmuyor. Sadece yeni oluşan cilt bir kaç ay hafif pembe renk olabiliyor. Bu pembelik de zamanla azalarak kayboluyor.

Haberin Devamı

Güzelliğinize… 

Yazarın Tüm Yazıları