Daha sıkı canlı bir cilt imkansız değil

30‘lu yaşlardan itibaren cilt eski sıkılığını kaybetmeye başlar, çizgiler belirginleşmeye cilt eski dolgunluğunu kaybetmeye başlar.

Haberin Devamı

30‘lu yaşlardan itibaren cilt eski sıkılığını kaybetmeye başlar, çizgiler belirginleşmeye cilt eski dolgunluğunu kaybetmeye başlar. Yüz konturu eskisi kadar net değildir. Yüz ovali bozulmaya başlamıştır.

BU NEDEN OLUR?

Cildimiz doğal yüzeyi eski deri hücrelerini dökerek kendini yeniler. Yaşlandıkça kolajen üretimi azalmasıyla bu süreç yavaşlar. Kolajen cildin orta tabakasında bulunan önemli bir proteindir. Kolajen cildin elastikiyetini sıkılığını sağlar. Kolajen üretimi düştüğünde ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtileri daha belirgin olmaya başlar. Belli bir yaştan sonra evde yaptığımız bakımlar yeterli gelmez. Artık cildinizin eskisi kadar parlak ve sıkı olmadığını hissetmeye başladıysanız, çizgiler belirginleşmeye, göz altlarınızda morluk, ödem, çöküklük gibi problemler başladıysa artık bir uzmandan yardım alma zamanı gelmiş demektir.

Haberin Devamı

Daha sıkı canlı bir cilt imkansız değil

GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE HER GÜN GELİŞEN TEKNOLOJİLERDEN BAZILARI

ALTIN ÜTÜ VE FORMA PLUS UYGULAMASI İLE KIRIŞIKLIKLARA VEDA

Bu sistemlerde cildin derin tabakalarındaki kolajen lifleri protokole uygun şekilde ısıtılır. Böylece cilt altındaki zayıflamış boyları uzamış ve incelmiş kolajenlerin yapısı sıcaklıkla değiştirilir ve uzun çizgilerin bağı çözülerek kısalması dolayısıyla kırışıklıkların giderilmesi derinliğinin azalması sağlanır. Büzülme yanında ısıyı algılayan fibroblast isimli deri altı dokuların üretimini yapan hücreler uyarılır ve zamanla yeni kolajen doku oluşur. Bu sayede deri daha gergin, kırışıksız ve genç bir görünüm alır. Bu sistemler göz çevresi, tüm yüz, boyun, dekolte, el ve vücutta kullanılmaktadır. 2-6 seans arasında uygulanmaktadır. Etkisi hemen görülür ve yeni kolajenler ile cilt günden güne gençleşir.

PELLEVE TEKNOLOJİSİ

FDA onayını 2009 yılında aldıktan sonra tüm dünya ülkelerinde güvenle kullanılan Pelleve, ileri radyofrekans teknolojisini kullanarak ( 4 Megahertz) epidermis ve üst tabakaya zarar vermeden cildin derin katmanlarını ısıtarak kollagen üretimini hızlandırır. Kollagen yapısında, hemen etkisini gösteren bir sıkılaşma sağlar ve zaman içerisinde bu sıkılaşma artar, bir kaç ay içerisinde cildin sıkılığında artış ve kırışıklıklarda azalma sağlanır. Pelleve tedavi seanslarının süresi uygulanan bölgeye bağlı olarak 30 dak. ile 1 saat arasındadır. Ağrısız bir yöntem olması sebebi ile hiçbir anestezik madde kullanımı gerektirmez. Sadece Pelleve uygulama başlığının yumuşak ve sıcak dokunuşları masaj etkisi hissedilir. Sarkmaların ve kırışıklıkların derecesine bağlı olup, hastaya göre değişmekle birlikte bir kaç seans arasında değişen protokolleri vardır.

Haberin Devamı

 Daha sıkı canlı bir cilt imkansız değil 

CAPCANLI BİR CİLT

Yüz ütüsü olarak da bilinen Pelleve, yorgun yüzleri gençleştirir ama görünür birinci etkisi yaklaşık bir hafta sürer. Deri gergin, hafif pembe tonda ve daha canlıdır. Pelleve uygulamasından yaklaşık bir ay sonra ikinci etkisi başlar, bu asıl etkidir; üç ile bir kaç ayda belirgin hale gelir. Uyarılmış fibroblastların üretimi sonucu kolajen sentezinin doku sıkılığını arttırmasıyla yüz daha gençleşmeye ve gerilmeye başlar ve tek seans bile uygulansa etkisi bir yıl devam eder.

Uygulama sonrası kızarıklık, kabuklanma, morluk gibi etkiler görülmemektedir. Kişi uygulama sonrası günlük hayatına devam edebilmektedir.

FORMA PLUS İLE KIRIŞIKLIKLARA SAVAŞ AÇIN

Haberin Devamı

Forma Plus, kollajen üretimini harekete geçiren ve cilt yenilemeye yeniden imkan veren radyo frekans enerjisi kullanılır. Forma Plus tedavisinden sonra daha genç görünen, pürüzsüz, sıkılaşmış bir görünüme sahip olursunuz. Forma Plus ciltte tekrar yapılanma ve onarım gereken bölgeleri hedef alan non-invaziv bir uygulamadır. Sarkmış bölgelerde ki doku eşitsizliğini azaltarak cildi sıkılaştırır. Tüm cilt tipi ve tonlamalarında uygulanabilir.

Forma Plus uygulamalarının sonuçlarına baktığımızda hastaların çoğu tedavi esnasında ciltte gerilme, sıcaklık ve sıkılaşma hissetmektedir. Zamanla hastalar uygulama bölgesinde yağ azalması, fit, sıkı bir görünüm ve pürüzsüz bir şekilde kıvrımlarının ortaya çıktığını görmektedirler. Dokusal eşitsizlikler ortan kalkmış ve cilt sarkmaları önlenmiş olacaktır.

Haberin Devamı

 Daha sıkı canlı bir cilt imkansız değil 

FRACTORA İLE DAHA GENÇ BİR CİLT

Fractora fraksiyonel radyofrekans yöntemidir. Ameliyatsız yüz germe etkisi yaratabilmeyi amaçlamaktadır. Bunun yanında kullanılan farklı başlıklar ile çizgilerde azalma, göz çevresinde lifting ve çizgilerde azalma, sivilce izlerinde azalma ve gözeneklerde küçülme hedeflenmektedir. Micro iğneler ile hem cilt yüzeyinde ki hem de dermis tabakasında ki cilt için kullanılan bir sistemdir. FDA onaylıdır. Uygulama (bir çok ünlü yıldızın Kim Kardashian gibi doktoru olan) Simon Ourian ile popüler olmuştur. Diğer iğneli radyofrekanslardan ayıran özelliği probleme yönelik başlık seçimi 124 micro iğneli, 60,24 kaplı ve 24 kapsız olarak farklı micro iğne seçenekleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

FRACTORANIN UYGULANDIĞI BÖLGELER

  • Cilt kırışıklıklarının tedavisi
  • Cilt yenilenmesi ve kalitesinin arttırılması
  • Yüz, boyun, dekolte bölgesi sarkmaları
  • Yara izi (skar) tedavisi
  • Sivilce izlerinin tedavisi
  • Cilt lekelerinin tedavisi
  • Gebelik çatlaklarının tedavisi
  • Kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlere bağlı oluşan çatlakların tedavisi
  • Kol ve bacaklardaki sarkmaların tedavisi
  • Gözeneklerin sıkıştırılması
  • Terleme tedavisi

FRACRORA KİMLERE YAPILAMAZ?

  • Hamilelik şüphesi olanlara ve hamilelere uygulama yapılamaz.
  • Kanser hastaları, radyoterapi ve kemoterapi alan kişilere uygulama yapılamaz.
  • Kalp pili olan hastalara uygulama yapılamaz.
  • Epilepsi, (sara) hastalarına uygulama yapılamaz.
  • Akut enfeksiyon durumlarında uygulama yapılamaz. 

İŞLEM ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Sık herpes infeksiyonu (uçuk) geçiriyorsanız bu uygulama uçuğu tetikleyebilir. Aktif akneniz varsa uygulama öncesi medikal tedavi desteği almanız gerekebilir.

Tedavinin şiddetine ve cildin hassasiyetine göre uygulama sonrası kızarıklık ve ödem 2- 4 gün arası sürebilir.

 Daha sıkı canlı bir cilt imkansız değil 

İŞLEM SONRASI BİLİNMESİ GEREKENLER

Uygulama sonrası ilk 24 saat işlemin uygulandığı alana su temasının olmaması gerekir. 2. gün ılık suyla, nazik şekilde cildinizi yıkayabilirsiniz. Uygulama sonrası nemlendirici krem ve güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
Uygulama öncesi cilt kremlerle uyuşturulmaktadır. Micro iğneler ile tüm yüz bölgesine ısı veriliyor ve verilen ısı sayesinde cilt altında hasar oluşturularak kolajen lifleri uyarılmış oluyor. Ciltte micro kanallar açıldığı için somon dna, vitamin, antioksidan, büyüme faktörleri içeren ürünler uygulandığında hızla emilmektedir. Bu uygulama ciltteki probleme göre 1-4 seans arası uygulanmaktadır. Sonuç daha gergin, kırışıklıkların azaldığı canlı daha genç bir cilt.

FOCUS ULTRASOUND İLE YÜZ GERME

Focus ultrasound uygulamasında cildin yüzeyini etkilemeden cildimizin astar tabakası olarak adlandırdığımı taşıyıcı tabakasına kadar inebilen ses dalgaları ile odaklanarak noktasal kontrollü hasarlar yaratıyor. Bu hasar büzüşerek küçülmeye ve yenilenmeye sebep olarak sıkılaşma sağlıyor.

Fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme ses dalgaları kullanılarak cildin alt katmanlarındaki kollajen üretiminin tetiklenmesi ile ciltte sıkılaşma ve lifting etkisi sağlayan bir tedavi yöntemi.

  Daha sıkı canlı bir cilt imkansız değil  

Fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme ile cilt elastikiyetinin kaybına bağlı olarak oluşan sarkma ve kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı ve gıdı bölgesi ile göz çevresinde kırışıklıklarında cerrahi bir işlem olmadan düzelme ve gençleşme sağlanmaktadır.
Ultraskin cihazı ile yapılan tedavide, ısı enerjisi oluşturan ses dalgaları istenen doku derinliğine odaklanmakta ve cildin üst tabakasına zarar vermeden deri altındaki bağ dokusunda kollajen üretimini artıran küçük ısı hasarları oluşturulmaktadır.

Uygulama sonrası ilk andan itibaren başlayan etki her geçen gün daha belirginleşir, bir ay sonra etkiler görünür hale gelir, 3 ayın sonunda istenen sonuç gözlenmeye başlar. Tam sonuç alınması ise 6 ayı bulabilir. Fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme ciltte kollajen üretimini uyardığı için sonuçlar uzun süreli kalıcı olmaktadır. Uygulama sosyal hayatı etkilemez. İşlem sonrası yüzde gerginlik görülür her geçen gün cilt iyileşerek devam eder asıl istenilen sonuç 90 gün içinde ortaya çıkar.

FOCUSLU ULTRASOUND İLE CİLT GENÇLEŞTİRMENİN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR NELERDİR?

  • Artan kollajen üretimi
  • Sağlıklı bağ dokusu
  • Kırışıklarda azalma
  • Elastikiyeti artmış cilt yapısı
Yazarın Tüm Yazıları