Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

Ünlüler ÇABA'ladılar!

Her gün televizyon karşısına çıkıp haber sunmak bir şey, tiyatro sahnesinde oyunculuk sergilemek ise bambaşka bir şey.

Haberin Devamı

İş, cemiyet ve spor hayatından pek çok ünlü isim sokak çocukları yararına tiyatro sahnesindeydi. Muhteşem bir gece yaşadı ve yaşattı Şişli Kent sineması geçtiğimiz hafta. Kimsesiz çocuklara yardım faaliyetleri ile birçok projeye imza atmış ÇABA Derneği ve gönüllü ekibinin öncülüğü ile 55 ünlü sima, gönüllü olarak sahneye çıktı. Televizyonun beğenilen dizilerinden esinlenerek oluşturulan skeçlerde hiçbir tiyatro deneyimleri olmamasına rağmen harikalar yaratan gönüllü ekip, Ali Sunal yönetmenliğinde iki ay boyunca bu gece için bir araya geldi, provalar yaptı ve tarihi Şişli Kent'in yenilenmiş salonunu hayata döndürdü. İkincisi düzenlenen galaya rağbet yine çok yüksekti. 700 biletin tamamen satıldığı organizasyondan elde edilen gelir, bu defa Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü binasının yenilenmesi için kullanılacak. 30 çocuğun sürekli kalabileceği bir kapasiteye sahip olan merkezin kapasitesini 60’a çıkartarak ÇABA Kampüs haline dönüştürülmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Ünlüler ÇABAladılar

Her gün televizyon karşısına çıkıp haber sunmak bir şey, tiyatro sahnesinde oyunculuk sergilemek ise bambaşka bir şey. Popüler gazete köşelerinden milyonlara hitap etmek ayrı bir cesaret, sahneye çıkıp rol yapmak apayrı bir cesaret. Böylesine anlamlı bir projede çocukları yalnız bırakmayan ve onlar için sahne alan amatör ünlü simalar arasında Defne Samyeli, Hıncal Uluç, Murat Güloğlu, Erol Aksoy, Cengiz Semercioğlu, Türkan Sabancı, Savaş Özbey, Ayşegül Dinçkök, Güliz Onursal, Uğur Batur, Cihan Kamer, Murat Aksu gibi isimler vardı. Profesyönel oyunculuk deneyimleri ile ÇABA'larını eksik etmeyen Hülya Avşar ve Hamdi Alkan da geceye renk kattı.


 Ünlüler ÇABAladılar   

Gösterinin başlamasına bir saat kala dolmuştu bekleme salonu. Basın ilişkilerinden koltuk düzenine, seyircileri karşılamaktan, gecenin bitimine kadar akışı mükemmel yürüten Bernaylafem İletişim Ajansı ve güleryüzlü ekibi çok başarılıydı. Dolup taşan salonda yüzlerden düşmeyen gülümsemeler, oyuncuların saçlarında bigudileriyle geceye katkıda bulunmak için orada olan izleyici ile bir aradaki heyecanı, ÇABA Derneği'nin arkada kimselerin görmediği, bilmediği işlere imza atan gönüllü gençlerininin fıldır fıldır oradan oraya koşturması, herkesin ne kadar arzu ederek, emeklerini yüreklerinden serpiştirerek birşeyler yapmaya çalıştığını çağrıştırdı bana.

Haberin Devamı

Ünlüler ÇABAladılar

Açılış, ÇABA Derneği üyelerinin Umutlu Ev Kadınları müzikal skeçi ile başladı. Skeç biter bitmez, canlı orkestranın Muhteşem Yüzyıl dizisinin meşhur müziğini çalması ve arka görüntüde yer alan saray odası görseli ile seyirci sahneyi alkış yağmuruna tuttu. Mahidevran'ın Has Oda'daki gecesini Facebook'a koyması, Pargalı'nın elinde iPad ile Süleyman'a rapor vermesi, Hürrem'in çileden çıkması üzerine kahkahalar koptu. Mizah katılarak sahneye uygulanan diziler arasında Karadayı, Kuzey Güney, Pis Yedili/Pamuk Prenses, Mutlu Ev Kadınları yer aldı. Özenilerek hazırlanan kostümler Sıla Oram imzalı.


Ünlüler ÇABAladılar

Aylar süren emeklerinin karşılığını en iyi şekilde aldıklarına inanan ÇABA Derneği ekibi gecenin en mutlu ve en yorgun yüzleriydi. 2004 yılında kurulan ÇABA, o günden beri toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile bugüne kadar pek çok projeye imza atmış. Okul öncesi eğitim, eğitimcinin eğitimi, kadın emeğini değerlendirme ve kimsesiz çocuklara yardım amaçlı projelerle, yüzlerce gönüllü yardımsever ile faaliyetlerine devam etmekte. Canını dişine takıp çalışan dernek üyelerini, Ali Sunal'ı ve teknik ekibini, tüm oyuncuları ve istikrarlarını, cömertçe yardımlarda bulunan ve koşarak gelen izleyiciyi, bizlerle harika bir işbirliği kuran iletişim ajansını tekrar tebrik ediyorum ve devamını dört gözle bekliyorum... 

Haberin Devamı

     Ünlüler ÇABAladılar