Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

Minik şefler ile USLA'da harika bir gün

Mutfak atölye çalışmaları, son zamanlarda çocuk etkinlikleri arasında en popüleri, en yenisi.

Haberin Devamı

Mutfak atölye çalışmaları, son zamanlarda çocuk etkinlikleri arasında en popüleri, en yenisi. Hayatın önemli bir parçası olan yemek ve lezzet kültürünü çocukların bu yaştan edinmeleri, kendi evlerinde de mutfağa girip anne babalarıyla beraber yemek yapma arzusunu teşvik edebildiği gibi bilmedikleri becerilerini keşfeden çocuklara, “Ben büyüyünce şef olmak istiyorum” dedirtecek kadar bilinç kazandırabiliyor.

Minik şefler ile USLAda harika bir gün

Kızımla birlikte daha evvel farklı mutfak atölye çalışmalarına gitmiş, çok etkilenmemiştim. Bugün burada yaşadıklarımın, gördüklerimin farkı aslında daha derinlerde. USLA yemek pişirme sanatını yetişkinlere hobi amaçlı öğreten ve bu arada çocuklara da bünyesinde yer açmış bir kurum değil. İşte her şey burada başlıyor:

Haberin Devamı

Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi USLA, 25 yılı aşkın bir süredir ağırlama sektöründe eğitimler veren ‘American Hospitality Academy International Hotel Management Schools’un ( AHA-IHMS) İstanbul şubesi ve Türkiye’nin ilk uluslararası ağırlama ve mutfak akademisi. İki yıllık, 8 aylık ve kısa dönem sertifika programlarını öğrencilere sunan USLA, MEB onaylı ve uluslararası geçerliliği olan AHA sertifikası vermekte.

Kapısından girdiğimde, kendimi bir okula değil, otele giriyor gibi hissettim. Solda tıpkı otellerdeki gibi bir resepsiyon, ortadaki geniş alanda ferah oturma düzeni ile bir lobi, sağda ise çeşit çeşit kahveleri ve içecekleriyle yer alan barı, bende birazdan odama giriş yapacağım hissi uyandırdı. Lobinin sağında yer alan dev mutfak, tamamı cam olan bölme ile ayrılmış, ferah ve modern. Bahçeden içeri akan yeşillikler, her yandan süzülerek giren güneş ışığı, bu bembeyaz açık mutfağı bir cafe haline dönüştüren ahşap masalarla bana nerede, ne amaçla olduğumu unutturdu adeta.

 Minik şefler ile USLAda harika bir gün 

Haberin Devamı

Önlüklerini giyen ve şapkalarını takan çocuklar ilk olarak cupcake’lerini yapmaya başladılar. Bizlere ve çocuklara bugün onları neler beklediğinin bilgisini verirken yüzünden gülücüklerini eksik etmeyen kurucu ortaklardan Müjen Ağaoğlu çocuklarla çocuk olurken, gerçek bir ustanın çalışma disiplini ile minik şeflere örnek olan USLA’nın Yönetici Şefi Korhan Büyüksuda ile beraber hiçbir detaydan kaçınılmadan 2 saate yakın mutfaktan çıkmadık. İlk kez mutfakta tanışan çocuklar birbiriyle kaynaştı, kimileri özenerek pişirip süsledikleri cupcake’lerini hemen tadarken, kimileri de evde onları bekleyenlerle paylaşmak için gözü gibi sakladı. Bahçeden kendi elleriyle topladıkları biberiyelerle hazırladıkları yumurta adama saç yaparak dersi bitirdi minik şefler. Aralarda yemekler yendi, sohbetler edildi, akademi gezildi. İkramlarıyla, titizliği ve profesyönel yaklaşımıyla USLA'da bir mutfak atölyesi de böyle geçti.

Haberin Devamı

  Minik şefler ile USLAda harika bir gün